Economie

Fără cruci și sicrie expuse pe trotuar/ Firmele de pompe funebre își vor comercializa produsele după noi reguli

Agenții economici ce comercializează cruci, sicrie sau coroane funerare nu vor mai putea să-și expună produsele pe trotuar, așa cum se întâmpla până acum, după ce Consiliul Local Alexandria a adoptat un poriect de hotărâre în acest sens în ședința de miercuri, 25 septembrie.

Potrivit actului administrativ dezbătut și votat de aleșii alexăndreni, coroanele funerare, sicriele și crucile se vor comercializa în spații special amenajate, dotate cu geamuri fumurii. Totodată, proiectul de hotărâre prevede că este interzisă expunerea în fața magazinului și pe fațada acestuia a coroanelor funerare, sicrielor și crucilor, în timp ce în Piața Centrală coroanele se vor comercializa fără a fi expuse la vedere.

„În municipiul Alexandria, agenții economici care comercializează coroane funerare, sicrie, cruci, expun aceste produse în fața magazinului sau pe magazin. Având în vedere aspectul estetic al acestui mod de expunere și faptul că se îngreunează circulația pietonală, ținând cont că la nivelul municipiului Alexandria nu este reglementată modalitatea de desfășurare a acestui tip de activitate (…), considerăm că este necesar și oportun aprobarea modalitații de comercializare coroane funerare, sicrie și cruci în municipiul Alexandria, astfel încât această activitate să se desfășoare în spații special amenajate cu geamuri fumurii și să se interzică expunerea acestor produse atât în fața magazinului, cât și pe fațada acestuia, iar în Piața Centrală coroanele să se comercializeze fără a fi expuse la vedere. De asemenea, firma pentru publicitate expusă pe magazine sau în zona acestuia să nu conțină însemne funerare (sicrie, cruci, etc)”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Noile prevederi intră în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2020, iar nerespectarea lor se sancționează cu suspendarea activității până la intrarea în legalitate. Constatarea și aplicarea contravențiilor se face de către Poliția Locală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.