Economie

Family Start și Student Invest – pentru tinerele familii și studenți – extinse de Ministerul Familiei

Președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, a evidențiat printr-o postare pe o platformă de socializare, noile aspecte cu privire la programele “Family start” și “Student Invest”, programe ce susțin tinerele familii și studenții. Acestea au fost extinse cu scopul de a putea fi “accesate de cât mai multe persoane, iar banii obținuți să poată fi utilizați pentru mai multe destinații importante”.

De asemenea, noi modificări apar și în ceea ce privește categoriile de persoane eligibile, sumele acordate și destinația utilizării banilor, care vor fi, la fel, extinse. Pentru programul “Family Start”, noua categorie de beneficiari va cuprinde familiile monoparentale și asistenții maternali care au copii în plasament.

În ceea ce privește programul “Student Invest”, printre noile categorii de persoane compatibile sunt și medicii rezidenți, masteranzi sau doctoranzi. Din acest motiv, vârsta eligibilă crește la 45 de ani.

Este prevăzută și o creștere a sumelor ce pot fi accesate, și anume: pentru “Student Invest”: de la 50.000 de lei, la 75.000 de lei, iar pentru “Family Start”: de la 75.000 de lei, la 150.000 de lei.

Noile categorii de cheltuieli eligibile sunt următoarele: dotarea unei locuințe cu panouri fotovoltaice, renovarea locuinței, achiziția unei mașini second-hand, orice tip de autoturism (nu doar cele cu 7 locuri destinate familiilor cu mulți copii), electrocasnice noi. Până în prezent, în cele două programe, au fost contractate 650 de credite, respectiv 500 pentru studenți și 150 pentru familiile tinere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.