Social

,,EXPRIMĂ-TE ECO!”, concurs organizat de Palatul Copiilor în parteneriat cu Primăria Alexandria

Palatul Copiilor Alexandria în parteneriat cu Primăria municipiului Alexandria organizează, în luna aprilie, prima ediţie a concursului ,,EXPRIMĂ-TE ECO!”. Competiția se adresează tuturor cadrelor didactice şi copiilor din grădiniţele, şcolile și liceele din Alexandria și are drept scop formarea şi exersarea capacităţii de a exprima mesaje ecologice, prin diverse tehnici specifice abilităţilor practice şi plastice, în vederea educării unei atitudini pozitive faţă de mediul înconjurător.

Potriviti organizatorilor, concursul se va desfăşura pe două secţiuni, respectiv: EXPO-ART (colaje, desene, afişe, postere realizate în diferite tehnici, utilizând materiale din natură şi reciclabile, în format A4 sau A3) și ECO-ART (obiecte şi decoraţiuni de diferite forme și mărimi, realizate din materiale reciclabile şi materiale din natură).

Pentru realizarea lucrărilor pot fi utilizate materiale din natură (seminţe, frunze, petale, castane, conuri de brad etc.) şi materiale reciclabile (pet-uri, pungi, hârtie, ziare, polistiren, materiale textile etc.).

Conform regulamentului de participare, lucrările participante la concurs, însoțite de formularul de înscriere, pot fi depuse la Palatul Copiilor Alexandria – cercul Protecția Mediului – Ecologie, până pe data de 16 aprilie, de luni până joi, între orele 11.00-13.00, iar vineri între orele 10.00-12.00, iar fiecare lucrare va fi însoțită, pe verso, de o etichetă în care va fi notat: titlul lucrării, numele şi prenumele preșcolarului/elevului, grupa/clasa, unitatea şcolară, coordonatorul. De asemenea, conform regulamentului, cadrele didactice coordonatoare pot participa cu maxim trei lucrări, pentru fiecare secţiune a concursului.

În competiție vor fi acordate premiile I, II, III şi mențiuni pentru fiecare secțiune și pentru următoarele categorii de vârstă: preșcolari, cls. pregatitoare-II, clasele III-IV, clasele V-VI, clasele VII-VIII, clasele IX-X și clasele XI-XII, elevi cu cerințe educative speciale, în conformitate cu Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative, școlare și extrașcolare, aprobat prin OMECTS nr. 3035/2012.

Jurizarea lucrărilor se va face în perioada 19 – 23 aprilie, de un juriu format din cadre didactice și specialiști în domeniu, care va avea în vedere următoarele criterii: folosirea expresivă a materialelor; contribuția individuală a elevilor în realizarea lucrărilor; corectitudinea tehnicilor de lucru abordate; gradul de dificultate, originalitatea și creativitatea pe care preșcolarii/elevii participanți le dovedesc prin realizarea lucrărilor înscrise în concurs.

Concursul ,,EXPRIMĂ-TE ECO!”, organizat de Palatul Copiilor în parteneriat cu Primăria Alexandria, este coordonat de prof. Lale Adriana şi Grosu Sorin.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.