Eveniment

EXPRIMĂ-TE ECO!, concurs adresat preșcolarilor și elevilor din Alexandria

Aleșii locali alexăndreni se întrunesc, miercuri, în ședință de lucru, pe ordinea de zi fiind trecut și proiectul de hotărâre ce privește asocierea Municipiului Alexandria prin Consiliul Local al municipiului Alexandria cu Palatul Copiilor Alexandria, în vederea realizării în comun a concursului EXPRIMĂ-TE ECO ! în municipiul Alexandria.

Conform proiectului de hotărâre, parteneriatul are în vedere desfășurarea unor activități educative extrașcolare, care au ca scop formarea și exersarea capacității de a exprimă mesaje ecologice, prin diverse tehnici, specifice abilităților practice și plastice, în vederea educării unei atitudini pozitive față de mediul înconjurător.

Concursul, organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Pământului, se adresează cadrelor didactice și copiilor din grădinițele, școlile și liceele din Alexandria și are ca scop familiarizarea copiilor și implicarea lor în acțiuni de sărbătorire a unor zile care au ca subiect Pământul, cu varietatea și multitudinea de cunoștințe, acesta fiind un prim pas spre formarea unor atitudini corespunzătoare față de mediu.

Cele două secțiuni ale concursului, respectiv EXPO-ART ȘI ECO-ART, vizează reciclarea, reutilizarea creativă a deșeurilor pentru utilizarea unor produse care să înfrumusețeze mediul educațional, familial sau stradal cu obiecte unicat, dorind să evidențieze creativitatea și cunoștințele despre mediu ale participanților în creații artistico-plastice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.