Eveniment

Explozie puternică, noaptea trecută, într-un apartament din Alexandria

Explozie puternică, noaptea trecută, într-un apartament din zona blocurilor B din municipiul Alexandria. Din fericire, nu au existat victime, însă pagubele materiale nu sunt deloc de neglijat, ușile și ferestrele apartamentului în care a avut loc explozia, dar și a altor două apartamente de pe palier fiind zburate de suflul puternic.

La fața locului au ajuns de urgență pompierii și reprezentanții furnizorului de gaz, criminaliștii, dar și un echipaj CBRN (echipaj de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare).

Din primele informații, apartamentul în care s-a produs explozia nu este racordat la rețeaua de gaz, iar butelia din bucătărie a fost găsită intactă și fără semne de scăpare de gaz. De asemenea, potrivit martorilor, explozia s-ar fi produs în baia apartamentului, unde se afla unul dintre copiii familiei, însă nici în baie nu se putea pune problema unei acumulări de gaze, boilerul fiind unul electric.

Potrivit ISU Teleorman, “cauza cea mai probabilă de producere a situației de urgență a fost explozia amestecului de gaze combustibile, aceasta fiind inițiată de un arc electric produs la releul termostat al combinei frigorifice”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.