Eveniment

Explozie în Turnu Măgurele, într-un apartament situat la etajul 10

explozieMiercuri seară, la ora 20.21, pe numărul unic de urgență 112, un cetățean a solicitat intervenția pompierilor militari turneni, ca urmare a producerii unei explozii puternice la un bloc de locuințe, situat pe strada Mihai Bravu, din municipiul Turnu Măgurele, în garsoniera Gherghinei B., de la etajul 10.

Sosiți rapid la fața locului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii militari au constatat faptul că în respectiva locuință a avut loc o explozie, neurmată de incendiu, proprietara acuzând arsuri ușoare la nivelul membrelor. Fiul acesteia, în vârstă de aproximativ 42 de ani, care se afla în garsonieră la momentul exploziei, nu a suferită vătămări corporale care să impună acordarea primului ajutor sau transportarea la spital.

Explozia, produsă cel mai probabil din cauza unor acumulări de gaze de la o sobă metalică, ce era alimentată cu combustibil de la o butelie, a distrus ori degradat următoarele bunuri materiale: – în locuință: 3 uși, un șifonier, structura metalică a balconului, două geamuri și zugrăveala de pe pereți; – la celelalte apartamente de pe palierul blocului au fost distruse ori degradate ușile interiore; – 3 autoturisme parcate în apropierea blocului au suferit pagube ușoare din cauza căderii elementelor de construcție dislocate de suflul exploziei.

Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 5000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la suma de 10000 de lei, pompierii luând toate măsurile de prevenire și stingere a unui eventual incendiu.

Proprietara, Gh. B., în vârstă de 72 de ani, a primit primul ajutor medical din partea paramedicilor turneni, după care a fost transportată la Spitalul Municipal Turnu Măgurele pentru investigații amănunțite și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Intervenția pompierilor militari turneni s-a finalizat la ora 21.50, fără a mai fi întâmpinate alte probleme deosebite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.