Social

Experţi în management educaţional, pe bandă rulantă

profesoriConform noii Legi a Educaţiei, pot ocupa o funcţie de conducere în învăţământ doar cadrele didactice care fac parte din corpul naţional de experţi în management educaţional. Anul trecut, Ministerul Educaţiei a organizat trei sesiuni pentru selecţia cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional, însă concursurile pentru ocuparea funcţiilor de conducere în învăţământul preuniversitar au tot fost amânate, astfel că şi la această dată şcolile, în proporţie de peste 60%, sunt conduse de directori numiţi cu delegaţie, iar funcţiile din inspectoratele şcolare sunt ocupate aproape în totalitate în acelaşi mod.

Despre concursurile de ocupare a posturilor de conducere în învăţământ nu vine nicio veste de la Ministerul Educaţiei, însă, recent, acesta a emis un ordin privind organizarea unui nou concurs de selecţie a cadrelor didactice pentru corpul naţional de experţi care se va desfăşura în perioada 28 februarie – 1 aprilie 2013.

În cele trei sesiuni organizate anul trecut au fost admişi în acest corp aproximativ 350 de dascăli teleormăneni, însă inspectorii şcolari ocupă funcţiile “cu delegaţie” în continuare, iar din cei 147 de directori de unităţi de învăţământ, doar 44 ocupă funcţia în urma unui concurs, 103 fiind numiţi de inspectorul şcolar general prin detaşare “în interesul învăţământului”. În ce priveşte cele 30 de posturi de directori adjuncţi din şcolile teleormănene, doar unul este ocupat în urma unui concurs. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.