Eveniment

Exercițiu de alarmare publică – “Miercurea alarmelor”

Miercuri, 1 martie, începând cu ora 10: 00, va avea loc un exercițiu de alarmare publică, denumit generic “Miercurea alarmelor”. Semnele acustice de alarmare a populației și operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei. ISU Teleorman îndeamnă populația să nu se panicheze, acesta fiind doar un exercițiu.

Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru mijloacele de alarmare, este următoarea: semnalul “alarmă aeriană“ – se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de  secunde  între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.

Semnalul “alarmă la dezastre” – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.

Semnalul “prealarmă aeriană” – se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.  Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.

Semnalul “încetarea alarmei” – se compune dintr-un sunet continuu, pe aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat, semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 1 minut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.