Sport

Exclusiv! Kaiac polo oficial în România

Biroul Federal al Federației Române de Kaiac-Canoe a hotărât înființarea Comisiei de kaiac-polo, în subordinea sa. În decizia respectivă, Federația Română de Kaiac-Canoe recunoaște practicarea oficială a disciplinei kaiac-polo în România, putându-se astfel organiza campionatul național și Cupa României, în conformitate cu legislația în vigoare. De asemenea, se poate forma echipa națională a României, care să participe în mod oficial, reprezentând România, la competițiile continentale și mondiale. Cu toate acestea, cel puțin în 2017, Comisia de kaiac-polo nu a primit buget din partea Federației Române de Kaiac-Canoe, activitatea urmând să se susțină prin autofinanțare.

Comisia nou înființată va fi condusă de către Marian Baban, fost kaiacist în lotul olimpic al României. Deocamdată, în țară sunt trei cluburi la care se practică noua disciplină, la București, Iași și Constanța. România va beneficia de ajutorul Italiei la kaiac-polo, echipa națională urmând să participe la un turneu la Roma, în perioada 25-26 februarie.

Un antrenor român stabilit în Italia, Sorin Vrâncianu, este cel care a intermediat relația româno-italiană în acest sens.

Kaiac-polo reprezintă o disciplină sportivă combinată, în care, pe un teren de dimensiunile celui de polo pe apă, sportivi care folosesc kaiacul pentru deplasarea pe apă, încearcă să introducă mingea într-o poartă suspendată deasupra luciului de apă.

Marian Baban este originar din Turnu Măgurele, el începând activitatea de performanță la secția de kaiac a CSS Turnu Măgurele. După ce a cucerit mai multe titluri naționale, Baban a fost selecționat în lotul olimpic al României, transferându-se apoi, inclusiv pe linie profesională, la CS Dinamo București. În urmă cu ceva vreme, într-o ediție tipărită a Ziarului Teleormanul, se informa despre intenția lui Marian Baban de a introduce disciplina kaiac-polo în România, acest demers căpătând o formă concretă, după decizia adoptată de către Federația Română de Kaiac-Canoe, for unde antrenor federal este profesorul turnean Gabriel Olteiu. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.