Sport

Exclusiv! Centrul de lupte de la Vârtoape va fi reactivat

Președintele actual al Federației Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu (foto), a declarat, înaintea alegerilor pentru președinția forului, care vor avea loc la 26 ianuarie 2017, că în noul mandat dorește să reformeze școala românească de lupte și să înființeze 50 de cluburi în mediul rural.

„Pentru noul mandat îmi propun în primul rând reformarea școlii românești de lupte. De fapt, noi am început această reformă, însă nu am făcut-o în ritmul în care am dorit eu deoarece ne-am axat în ultima perioadă pe readucerea luptelor românești în prim-planul Jocurilor Olimpice. Și ne-a reușit acest lucru prin performanța lui Saritov care a adus României prima medalie olimpică după 24 de ani. Pentru următoarea perioadă avem un proiect pentru lansarea luptelor în mediul rural. Mai exact, în cadrul proiectului pe care l-am numit De la țară pleacă domnii, de la țară vin și campionii urmează să înființăm peste 50 de cluburi de lupte la sate. Și sperăm ca de acolo să vină următorii campioni cu care să ne mândrim la competițiile internaționale”, a spus oficialul FRL, pentru Agerpres.

În această primăvară, oficialul FRL va candida la postul de vicepreședinte al Federației Europene de Lupte. Alegerile pentru președinția FRL, precum și pentru două posturi de vicepreședinte și 6 de membru în cadrul Biroului Federal, vor avea loc în cadrul Adunării Generale programate în 26 ianuarie, de la ora 10,00, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român din Capitală.

În ceea ce ne privește, Federația Română de Lupte a inclus județul Teleorman pe harta dezvoltării acestui sport vechi, cu numeroase tradiții olimpice și nu numai. Conform profesorului Ion Bratu, centrul rural de lupte din județul Teleorman va funcționa în comuna Vârtoape, sub auspiciile CS Vârtoape. ”Avem secție de lupte înscrisă în Certificatul de Identitate Sportivă al CS Vârtoape. În plus, tradiția este de partea noastră, pentru că, de-a lungul timpului, mai mulți sportivi din comună au ajuns să practice lupte cel puțin la nivel republican. Ne-a bucurat foarte tare inițiativa lui Răzvan Pîrcălabu, de a forma un centru specializat de lupte la Vârtoape și îl asigurăm că îi vom da tot concursul, în acest sens”.

CS Vârtoape este un club sportiv cu secții de fotbal, atletism și lupte. Federația Română de Lupte are, printre membrii săi afiliați, pe CST Alexandria, unde, de asemenea, există o secție de lupte.

La nivel olimpic, sunt înscrise în program stilurile libere și greco-romane, dar și, mai nou, lupte feminin.

Salutăm inițiativa Federației Române de Lupte, dar și ecoul pozitiv pe care această idee l-a stârnit la Vârtoape. Vom reveni cu amănunte referitoare la derularea acestui proiect inedit, dar foarte util societății sportive teleormănene. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.