Eveniment

Excelența în educație, premiată de Consiliul Județean Teleorman

Elevii performanți ai județului și profesorii îndrumători ai acestora au fost premiați de conducerea Consiliului Județean Teleorman miercuri, 16 octombrie, în cadrul unei festivități desfășurate în sala mare de ședințe a Palatului Adimistrativ, în prezența conducerii Inspectoratului Școlar Județean, dar și a părinților și prietenilor copiilor ce fac cinste învățământului teleormănean. Au fost premiați, în cadrul galei, 85 de elevi din județ care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare naționale și internaționale, în anul școlar 2018-2019, dar și profesorii îndrumători ai acestora.

„Voi, cei care sunteți aici, reprezentați excelența în educație și pentru acest lucru vreau să vă aplaud. Îi felicit, în primul rând, pe elevi, pentru că au ajuns la acest nivel, îi felicit pe colegii mei profesori, care i-au îndrumat, îi felicit pe directorii unităților de învățământ pentru că i-au înțeles și i-au mai lăsat sa plece de la ore să se pregătească pentru olimpiada națională și concursruile naționale. Sunt mândră că avem premiul I la Olimpiada internațională a elenismului, lucru care nu s-a întâmplat niciodată în județul nostru, o elevă care singură și-a obținut acest premiu și pe care o felicit din toată inima, de la Școala Gimnazială Mihai Viteazu. (…)          Vreau să mulțumesc și Consiliului Județean pentru că a înțeles că trebuie să premiem valoarea (…) am înțeles că s-au dublat și premiile, ca să fie un stimulent, o motivație, dar eu cred că motivația este că vreți să deveniți cu toții oameni de succes”, le-a spus prof. Valeria Gherghe, inspector școlar general al ISJ Teleorman, elevilor care aduc cinste județului.

Emoțiile elevilor premiați în cadrul galei au fost mari, la fel și ale dascălilor ce le-au fost alături în drumul spre succes.

„Particip la olimpiada de Limba franceză încă din clasa a VII-a, am muncit foarte mult și la școală, dar și în particular, cu doamna profesoară și de unul singur, și sunt bucuros deoarece Consiliul Județean ne apreciază și ne încununează munca pe care noi am depus-o. Părerea mea este că este foarte greu să se ajungă la asemenea performanță numai cu pregătirea de la școală, eu de exemplu aveam, în clasa a VIII-a, două ore de pregătire pe lângă ce făceam la școală, la care s-a adăugat pregătirea mea zilnică acasă, care ajungea și la 3-4 ore pe zi”, spune Burtea Rareș Mario, olimpic național la Limba franceză, absolvent al Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul”, în prezent elev al Colegiului Național “Al. I. Cuza”.

Eli Maria Păun, câștigătoarea premiului I la Olimpiada internațională a elenismului, este de părere că o asemenea performanță se obține foarte greu, însă dacă există pasiune orice este posibil.

„Având în vedere că sunt autodidact, a fost destul de greu să-mi procur materialele, dar dacă există pasiune, iar mie chiar îmi place ceea ce fac, totul este posibil. Am beneficiat de sprijinul familiei, în primul rând, al doamnei profesor Florentina Dumitru, care a fost un ghid spiritual pentru mine, precum și doamna inspector Alexandra Mocanu, care m-a ajutat și m-a însoțit și a fost acolo lângă mine”, spune Eli Maria Păun.

Daniela Simion, profesor de Limba engleză la Colegiul Național “Anastasescu” din Roșiorii de Vede, dascăl îndrumător pentru doi dintre olimpicii județului, spune că esențiale pentru obținerea unei astfel de performanțe sunt aplecare elevilor pentru studiu, dar și motivarea acestora.

„Este vorba despre un lucru suplimentar deosebit, pentru a ajunge la rezultate deosebite, mai ales la limba engleză unde competiția este foarte mare, iar copiii trebuie să fie capabili să citească foarte mult, să-și dezvolte foarte mult vocabularul”, spune dascălul roșiorean.

Spre deosebire de edițiile trecute, anul acesta premiile în bani oferite elevilor și profesorilor au fost mult mai mari, suma acordată ridicându-se la 90.550 de lei, potrivit reprezentanților Consiliului Județean

Astfel, pentru premiul I sau medalia de aur la olimpiadele școlare, etapa internațională, premiul acordat a fost de 2.400 de lei pentru un elev și 1.200 lei pentru profesor, la faza națională premiul a fost de 1.600 de lei/elev și 800 lei/profesor.

În ceea ce privește concursurile școlare, premiul întâi a fost de 2.000 de lei pentru un elev și 600 de lei pentru profesorul îndrumător, etapa internațională, și de 1.000 de lei pentru elev și 500 de lei pentru profesor, la etapa națională.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.