Eveniment

Examenul de Bacalaureat suferă noi modificări: se introduc bacul tehnologic și o probă de competențe de bază

Conform anunțului lansat la începutul săptămânii de către ministrul Educației, Ligia Deca, prin noile legi ale educației, se propune un examen de Bacalaureat, adaptat pentru fiecare profil în parte. De asemenea, ar urma să se introducă o probă complementară, ce vizează evaluarea competențelor de bază.

Ministrul Educației a punctat faptul că liceenii vor susține în continuare două probe de competențe lingvistice, limbă străină I și limbă străină II, cu scopul creșterii potențialului de angajare, dar și pentru o bună adaptare a viitorilor absolvenți pentru “societatea viitorului”.

Pe lângă forma actuală a examenului, va exista o altă probă complementară ce vizează competențele de bază, astfel: pentru profilul real, o probă la alegere dintre disciplinele: psihologie, istorie, logică sau filosofie, iar elevii de la profil uman vor susține o probă la matematică sau științe ale naturii.

Noutatea constă în numărul de probe pe care viitorii absolvenți le vor susține în sesiunea de toamnă, respectiv mai puține, deoarece probele de competențe lingvistice, digitale și cea complementară se vor susține în timpul anului școlar. Notarea se va face prin sistemul admis-respins, conform celor susținute de Ligia Deca. Noile prevederi urmează a fi aplicate din anul 2029.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.