Sport

Eveniment inedit pe stadionul Municipal: Şi-a venit ploaia… şi s-a oprit meciul!

fcmDespre partida de vineri, dintre FCM Alexandria şi Concordia II Chiajna, din etapa a 24-a a Ligii a 3-a (scor final 1-1) se pot spune destul de multe lucruri. În primul rând, faptul că alexăndrenii au jucat cel mai slab meci în “era Lixandru” (nici măcar la Baloteşti, unde au pierdut cu 5-1 nu au jucat la fel de prost!) vine să arate că, totuşi, presiunea situaţiei din clasament se resimte asupra jucătorilor. Aceştia, din dorinţa de a arăta fiecare că poate multe, n-au reuşit mai nimic, iar peste toate acestea s-a suprapus un arbitraj jenant, al primei brigăzi exclusiv feminine care vine la Alexandria în ultimii ani, condusă de la centru de Iulian Demetrescu! Despre meciul respectiv se pot spune multe, însă, atâta timp cât este vorba de un derbi al retrogradatelor – locul 12 vs. locul 13, chiar nu are rost să comentăm prea mult, însă vom face referire la două faze interesante.

Unul din cele mai interesante momente ale jocului  s-a întâmplat în minutul 47 al jocului. O furtună puternică, iscată aproape din senin, a determinat-o pe arbitra Iuliana Demetrescu să oprească pentru câteva minute jocul, chiar înaintea unei lovituri de la 18 metri, lateral stânga, pentru gazde. S-au dus repede echipele la vestiare, dar după vreo două minute au revenit, iar meciul a continuat, deşi ploaia a căzut până spre minutul 80.

Al doilea moment interesant este cel din min. 23, când nimeni n-a înţeles ce au decis arbitrele Demetrescu şi asistent L2 (Ana Maria Gheorghiţă); a fost o minge repusă din suprafaţa de poartă a oaspeţilor (lovitură de la poartă), mingea se pare că n-a ieşit din careul acestora, este jucată de un jucător din Chiajna, F. Radu îi fură mingea, face un dribling scurt şi înscrie, cu ajutorul unui alt fundaş! Iniţial, asistenta ridicase steagul, apoi în lasă jos, după ce mingea intră în poartă validează golul (fuge spre linia de centru), dar imediat toţi jucătorii oaspeţi s-au repezit spre ea, protestând. După câteva minute de proteste, centralul Demetrescu reia jocul cu… lovitură liberă indirectă pentru oaspeţi, de la 14 metri de propria poartă! Sigur, au urmat protestele gazdelor, care au primit şi un galben (Floricel), dar golul avea să fie anulat. În mod sigur, degeaba.

Concluzia a venit de la conducătorul alexăndrenilor, Florea Voicilă, care a conchis: “Mereu se greşeşte împotriva noastră, cu noi se fac experimente, dar nu înţeleg de ce nu se greşeşte şi pentru noi?!”

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.