Eveniment

Eveniment dedicat exclusiv publicului, de Ziua Poliției Române

Poliţia Română aniversează, la data de 25 martie a.c., 201 ani de atestare documentară. În contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, polițiștii teleormăneni sunt alături de cetăţeni pentru a sărbători, organizând în această perioadă activități educative și cultural sportive, transmite IPJ Teleorman.

Sărbătoarea a fost marcată în data de 22 martie a.c., când cetăţenii mai mari și mai mici au fost invitaţi la un eveniment dedicat exclusiv publicului, organizat pe platoul din fața  Direcției Județene de Administrare Fiscală Teleorman. Au fost prezentate activităţile pe care le desfăşoară, zi de zi, poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor. Au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnica folosită din activitatea Serviciilor Rutier, Criminalistic, Ordine Publică, Investigații Criminale și Acțiuni Speciale.

Astfel, mai mulți elevi, împreună cu cadrele didactice din cadrul unităților de învățământ din municipiul Alexandria au asistat la programul oferit de polițiștii teleormăneni. Copiilor le-au fost prezentate laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracţiunilor și laboratorul mobil de educație rutieră.

De asemenea, cetăţenii au putut să admire o expoziţie de arme pe care poliţiştii le au în dotarea Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Un punct de atracţie al festivităţii a fost demonstraţia de dresaj canin, efectuată de către polițiștii teleormăneni cu câinii de serviciu.

Poliţiştii de la rutieră au expus autospecialele din dotare, inclusiv cele echipate cu aparatură radar şi motocicleta,  folosite în misiuni.

Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii din cadrul Compartimentului  de Analiză și Prevenire a Criminalității au împărţit pliante cu materiale de prevenire şi sfaturi utile, iar vizitatorii au fost informați despre campaniile desfăşurate de Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman, pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.