Sport

Eveniment de necrezut în 2013 – Cauciucurile maşinii arbitrilor au fost tăiate de spectatorii din Blejeşti!

judetFinalul de sezon în campionatul judeţean se pare că naşte pasiuni tot mai mari în rândul echipelor, al jucătorilor angrenaţi în competiţie. Despre incidentul de la Zimnicea, în urma căruia un jucător al echipei Spicpo Poroschia a lovit arbitrul şi s-a întrerupt meciul, deşi era min. 62, iată că un alt eveniment atrage atenţia asupra gesturilor la care se pot deda unii aşa-zişi suporteri. Jocul Viitorul Blejeşti – Astra Plosca, din etapa a 25-a, seria I, Liga a 5-a, era considerat unul foarte important pentru clasament. De aici, şi ambiţia cu care s-a abordat partida de ambele echipe, altfel două echipe cu obiective total diferite; gazdele vroiau să convingă că sunt o echipă de primele locuri în clasament, oaspeţii vroiau să arate că merită să promoveze la primul eşalon.

Despre joc nu se pot spune foarte multe – a fost în final 3-1 pentru oaspeţi, fazele litigioase au fost puţine, dar gazdele, subiective ca întotdeauna, când pierd acasă, şi-au revărsat supărarea pe arbitri. Vizat a fost centralul I. Botea, din Alexandria, căruia i s-a reproşat că a dat vreo două cartonaşe galbene la gazde (omiţându-se faptul că nu s-a arătat un “roşu” direct tot la gazde)! Dar, tensiunea respectivă, care a fost prezentă pe tot parcursul jocului, avea să escaldeze în final, când un aşa-zis spectator al gazdelor, “montat” de alţi “binevoitori” de pe margine, a mers la maşina cu care s-au deplasat arbitrii la Blejeşti şi pur şi simplu a tăiat cauciucurile autoturismului! Un gest nu doar huliganic, dar greu de explicat, care denotă un grad de incultură foarte mare şi o totală lipsă de civilizaţie şi bun simţ. Ce mai putea să facă, după joc, arbitrul Aurel Tănase (Roşiori), când şi-a găsit cauciucurile maşinii tăiate şi aceasta “pe butuci”? Au încercat oficialii din Blejeşti să scuze gestul acelui “ţigănuş” care a înţepat roţile maşinii, invocând faptul că “la noi nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva”, dar trebuia făcut ceva pentru asigurarea măsurilor de ordine corespunzătoare.

Ulterior, o parte din jucătorii din Blejeşti, conştinetizând gravitatea faptei “spectatorului”, au însoţit pe arbitrul păgubit la o vulcanizare, unde acesta şi-a rezolvat problema şi a plecat spre casă. Dar, şi înjurat, şi cu banii luaţi!

Despre incidentul de la Blejeşti, preşedintele AJF Teleorman, care cunoştea cazul, a spus doar atât: “Vom aştepta decizia comisiei, sperăm să fie sancţiuni destul de severe. Ce putem face, când vedem astfel de evenimente, asta este consecinţa unui grad mic de civilizaţie, a unor oameni care nu au nimic în comun cu bunul simţ şi buna creştere. Sperăm ca sancţiunile să fie cât mai severe, pentru a descuraja asemenea gesturi, dar, după câte se pare, unii nu ţin cont de nimic!”

Cazul de la Blejeşti, singular în ultimii ani prin fotbalul judeţean – credeam că societatea, în general, evoluează, nicidecum nu se revine la asemenea gesturi!, dar şi actul de violenţă al jucătorului M. Panait (Poroschia), care a lovit arbitrul (singular la nivel de Liga a 4-a), vor fi pe masa Comisiei de disciplină a AJF Teleorman de miercuri, 5 iunie a.c; iar vinovaţii trebuie să plătească şi trebuie descurajaţi de asemenea obiceiuri.

B. Pană

3 Comments

  1. Unde sunt postarile mele din data de 3 iunie? Pe prima pagina se arata ca la acest articol sunt 2 comentarii!?

  2. Nu-i potololesti pe acesti huligani(ASA ZISI FOTBALISTI) cu sanctiunile date de comisiia de disciplina.Vreau sa-i spun respectivului arbitru ca il poate actiona in judecata si nemernicul poate fi trimis si in puscarie,daca bine inteles nu ajung la o intelegere pecuniara intre ei.Asta ca sa le iasa din cap atat derbedeilor care zic ca sunt fotbalisti cat si celor care se ocupa de ei spunandu-le ca nu e mare scofala ca ea o suspendare o amenda care si pe aceea o plateste conducerea echipei si scapa.Au mai fost cazuri si eu o spun din experienta anilor trecuti si uite ca lumea a uitat si se recidiveaza!Iar problema cu intepatul rotilor se poarta de cand au inceput arbitrii sa aibe masini si sa se duca cu ele la meciuri. Acest fenomen nu ai cum sa-l opresti decat cu o remediere pe loc asa cum s-a procedat in speta de fata si daca au fost si alte pagube comisia de disciplina sa oblige echipa in cauza la despagubiri daca au fost solicitate de cel in cauza.

  3. Nu-i potololesti pe acesti huligani(ASA ZISI FOTBALISTI) cu sanctiunile date de comisiia de disciplina.Vreau sa-i spun respectivului arbitru ca il poate actiona in judecata si nemernicul poate fi trimis si in puscarie,daca bine inteles nu ajung la o intelegere pecuniara intre ei.Asta ca sa le iasa din cap atat derbedeilor care zic ca sunt fotbalisti cat si celor care se ocupa de ei spunandu-le ca nu e mare scofala ca ea o suspendare o amenda care si pe aceea o plateste conducerea echipei si scapa.Au mai fost cazuri si eu o spun din experienta anilor trecuti si uite ca lumea a uitat si se recidiveaza!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.