Social

Evaluarea Naţională şi admiterea la liceu rămân neschimbate

Ministerul Educaţiei a publicat calendarul admiterii la liceu pentru anul viitor. Elevii din clasele a VIII-a nu au de ce să îşi facă griji întrucât nu a fost adusă nicio modificare, cel puţin deocamdată, nici în ceea ce priveşte Evaluarea Naţională şi nici admiterea la liceu. Cursurile pentru elevii din ultimul an de gimaziu se vor termina cu o săptămână mai devreme decât pentru ceilalţi elevi, respectiv 14 iunie 2013.

Înscrierile evaluarea naţională se fac între 17 şi 19 iunie 2013. Pe 25 iunie va avea loc proba scrisă de limba şi literatura română, iar pe 27 iunie elevii vor susţine proba scrisă de matematică. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 29 iunie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, va avea loc depunerea contestaţiilor. În perioada 30 iunie – 2 iulie, va avea loc rezolvarea contestaţiilor. Afişarea rezultatelor finale va avea loc pe 3 iulie.

Absolvenţii de gimnaziu vor fi admişi la liceu pe baza rezultelor obţinute la evaluarea naţională, tot prin repartizare computerizată. În perioada 5-9 iulie, elevii împreună cu părinţii lor vor completa în fişele de înscriere toate opţiunile pentru liceul la care vor să înveţe. În perioada 6-10 iulie, părinţii şi candidaţii vor verifica fişele de înscriere care au fost procesate în calculator. Repartizarea computerizată la liceu va avea loc pe 16 iulie 2013. După ce au fost repartizaţi elevii trebuie să depună la şcolile unde dosarele de înscriere, în perioada 17 iulie – 26 iulie. Cei care nu au reuşit să ocupe un loc la liceu se vor putea înscrie în a doua  etapă de admitere la liceu 17 iulie. Ei vor fi repartizaţi la liceu pe 25 iulie, pe locurile rămase neocupate. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.