Social

Evaluarea Națională 2021, în Teleorman: 1.955 de absolvenți de clasa a VIII-a s-au înscris la examen, 3 din promoții anterioare

La nivelul județului, 1.955 de elevi, dintre care 1.952 din promoția curentă și 3 elevi din promoțiile anterioare, s-au înscris la examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a, care va începe marți, 22 iunie, cu proba la Limba și literatura română, transmite Inspectoratul Școlar Județean Teleorman. Potrivit sursei citate, în baza aprobării comisiei județene de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, șapte elevi vor susține examenul în condiții speciale.

Evaluarea Națională 2021 începe mari, 22 iunie, cu proba de Limba și literatura română, urmând ca joi, 24 iunie, să aibă loc proba de Matematică.

Ambele probele încep la ora 90.00 și se vor desfășura în 89 centre de examen în județ. Pentru evaluarea lucrărilor, în județul Teleorman, au fost constituite două centre de evaluare, iar comisiile din aceste centre au fost trase la sorți, conform ordinului MEC nr. 5455/ 31.08.2020.

Probele de examen se vor desfășura și în anul școlar 2020- 2021 cu respectarea tuturor regulilor de igienă impuse în timpul pandemiei de coronavirus, astfel încât sănătatea elevilor și a profesorilor să nu fie pusă în pericol. Așadar, masca de protecție va fi obligatorie, iar în sălile de examen elevii vor fi la o distanță de 1 metru.

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă este de 120 minute și începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare. Toate probele scrise sunt monitorizate audio-video, iar elevilor le este interzis să intre în sala de examen cu orice fel de material ajutător. Toate bagajele acestora vor fi depuse în sala separată, iar în situația în care se încalcă aceste reguli, elevii riscă să fie eliminați din examen și notați cu nota 1.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, în timp ce pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Primele rezultate ale examenului vor fi comunicate marți, 29 iunie, până la ora 14.00 (în centrele de examen). Contestațiile vor fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16.00- 19.00) și 30 iunie (în intevalul orar 8.00- 12.00) și, potrivit normelor în vigoare, vor putea fi trimise/depuse și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin aceleași mijloace și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

 TELVERDE pentru sesizarea  problemelor apărute în desfăşurarea examenului

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Teleorman pun la dispoziția celor interesați linia TELVERDE – 0 800 801 100, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului de Evaluare Națională 2021. Numărul de telefon va fi disponibil în perioada 22 – 26 iunie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Pentru absolvenții de clasa a VIII-a care, din motive medicale (izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor) sau care, din alte motive justificate prin certificat medical, nu au putut finaliza/ participa la probele de Evaluare Națională, se va organiza o etapă specială a Evaluării Naționale, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie- 2 iulie. Probele scrise din cadrul acestei etape speciale se vor susține în data de 5 iulie – proba scrisă de Limba și literatura română, respectiv 6 iulie- proba scrisă de Matematică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.