Social

Evaluare Naţională 2016. Subiecte accesibile la matematică

Evaluare2Evaluare3Evaluare1Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de gimnaziu au susţinut miercuri, 29 iunie, proba scrisă la Matematică, ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2016. Subiectele au fost percepute, atât de profesori, cât şi de majoritatea elevilor, ca fiind accesibile. Ca şi în anii precedenţi, la Matematică elevii au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare cu mai multe cerinţe.

“Subiectul 1 şi subiectul 2, respectiv primele două subpuncte de la subiectul 3 au fost accesibile. De la subiectul 3, subpunctul c) a fost cu un grad de dificultate mai ridicat. Per total subiectele au fost accesibile şi oricine putea să ia un minim de 7,50. Mult mai uşoare decât la simulare sau am fost noi mai bine pregătiţi”, a comentat un elev de la  Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” care speră să obţină nota 10 la Matematică.

“Au fost subiecte de nivel mediu. Elevii au întâmpinat dificultăţi la subiectul 3, prima problemă, subpunctul b), la dreptele paralele, apoi poate au mai evitat unele justificări la 2 c), unde aveau două plane perpendiculare, dar au fost în genul celor care s-au dat până acum, cu puţină dificultate pentru cei de nota 10. În general, au fost subiecte accesibile”, este părerea profesoarei de matematică Violeta Ionescu de la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” din Alexandria.

“Subiectele care au fost anul acesta la Evaluarea Naţională la Matematică se încadrează în limitele unor subiecte de examen, exigenţele fiind aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Au avut multe subpuncte accesibile elevilor, considerăm că nu au fost subpuncte cu grad de dificultate care să depăşească exigenţele unui examen de Evaluare Naţională. În general, acest subiect a fost considerat unul accesibil”, a spus şi Mihai Ionescu, inspector şcolar de specialitate Matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Teleorman, şi proba la matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2016 s-a desfăşurat în condiţii bune, fără incidente. Din cei 2529 de candidaţi înscrişi, la proba la matematică au fost înregistraţi 84 de absenţi, cu 4 mai mulţi decât la proba la Limba şi literatura română. Nici la această probă nu a fost eliminat niciun elev.

Rezultatele vor fi afişate vineri, 1 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, se vor afişa pe 5 iulie.

One Comment

  1. Liberal adevarat

    Se impune URGENT, aducerea in fruntea ISJ, a unui profesor cu gandire liberala si multa experienta!!!!Domnul Cula, domnul Vrajitoarea, domnu Mandragiu, domnul Nitu, domnul profesor doctor Paun Adrian, doamna Ileana Caramida, doamna profesoara doctor inginer Flory Costache-Floris, iata cate solutii, oricum mult mai sus decat tot ce este acum…babe obosite si deprofesionalizate!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.