Eveniment

Eurodeputatul umanist Maria Grapini, alături de Asociația „Dai o șansă” de Ziua Internațională a Sindromului Down

Europarlamentarul umanist Maria Grapini a participat, vineri, la o acțiune derulată de Asociația „Dai o șansă”, cu ocazia Zilei Internaționale a Sindromului Down, cunoscută și ca trisomia 21 și sărbătorită anual pe 21 martie.

Maria Grapini a dat curs invitației primite de la președintele Asociației, Elena Tănase, motivându-și prezența la Alexandria prin nevoia pe care o are societatea de implicare, atât din partea factorilor de decizie, cât și din partea cetățenilor simpli, astfel încât lucrurile să se miște în direcția potrivită.

De altfel, într-un dialog cu primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, eurodeputatul umanist Maria Grapini și președintele Organizației județene a PPU (social-liberal), teleormăneanul Liviu Neagu, au primit asigurări că municipalitatea va continua să acorde sprijin Asociației, așa cum a făcut și până acum.

„Am mers, astăzi, (n.r. vineri 19 martie) la Inspectoratul Școlar, acolo unde această asociație își are sediul, într-o încăpere micuță, dar plină de suflet. Am fost profund impresionată de cât sunt de organizați și de câte lucruri frumoase pot face. Această asociație nu primește bani de la bugetul de stat, merge exclusiv pe autofinanțare. Cred cu tărie că este nevoie de implicare, de multă implicare, pentru ca acești copii, acești adulți, pentru că mulți sunt trecuți de vârsta majoratului, să beneficieze de condiții optime pentru a-și desfășura activitatea, atât cât pot ei. Ei acolo cântă, au cor, fac dansuri, desenează, fac sport… sunt persoane active, care se bucură de viață și care, cu puțin ajutor, ar putea să se bucure și mai mult. Fac un apel, pe această cale, la factorii de decizie locali, la oamenii de afaceri de aici, să-i susțină, pentru că au nevoie. Aceste persoane au nevoie de sprijinul familiei, care cumva vine automat, dar au nevoie și de sprijinul societății, să nu se simtă abandonate sau excluse”, a spus, vineri, Maria Grapini. Eurodeputatul umanist a precizat și că, după ridicarea restricțiilor impuse de pandemie, primul grup pe care îl va duce în vizită la Parlamentul European va fi cel de la Asociația „Dai o șansă”, din Alexandria.

Asociația „Dai o șansă” – Centrul de zi Sf. Teodor s-a înființat pe 6 decembrie 2006 și derulează, la nivelul județului Teleorman, activități de susținere a persoanelor cu Sindromul Down.

3 Comments

 1. Așa, nu!

  Salutară prezența eticii europarlamentarului umanist în “program”, dar în afară de asta nu se întrevede nimic financiar: o donație sau lansarea unei campanii de strangere de fonduri pentru nevoile acestor copilași minunați.
  Declarația Duamnei?
  Nimic greșit, nimic toxic, nimic gramatical, dar tot nimic și la capitolul ”un pas înainte”.
  Șeful tău Varanu’ ți-a dat aprobare pentru această declarație de dat pumni in Ceața?
  Maria Grapini , ești ca un boxeur cu mușchi umflați, dar care dă non-stop cu pumni în ceață.
  In plus, la prima luptă din ring e făcut KO de realitatea necruțătoare, tot așa cum capetele politicienilor PSD/ PPU se izbesc, odată ajunși la Brux Elles, de caldarâmul dur al realității.
  Cred că vei avea o zi de lucru plătită în copeici, bineînțeles, pentru că ai “ mers” la Alexandria!
  Și dacă mai greșești, o să faci și ore suplimentare în folosul comunității.
  Rușinos, ești un exemplu de politician certat cu limba romană!

 2. Protocronismul teleormănean PSD & PPUSL nu este satisfăcut pe deplin: Teleormanul nu are prioritate nici de data aceasta!
  Violeta Radut, Ingrid și Aida Iordache nu sunt primele “Tinere talente ” din canapeaua Studio Daddy& Paul Stanescu de la Belina , care spun tâmpenii cu aerul nonșalant al celor care știu bine că la ei în alianță, nu contează atunci când e vorba de o “ consilieră” cu aspirații la “ Asistenta” cabinet parlamentar din Teleorman roșu sau galben.
  În „Iepoca” Dragnea prin promovarea unor personaje mai mult blonde decât talentate, a reușit să aducă România la nivelul județului nepereche, Teleorman.

 3. Se pare că grapineza are din ce în ce mai multe șanse să devină limba oficială în Brux Elles, în ciuda lingvistelor de talie mondială, surorile gemene Ingrid și Aida Iordache care s-au chinuit să promoveze teleormăneana de Kise Leff (deși, se știeeeeeeee), și-au luat “doctoratul” în romgleză și frangleză, în același timp, la Universitatea Dragnea din Alexandria.
  Salutări din Kise Leff!
  Curiozitate: . Asta a venit sa vadă ce moștenire i-a lăsat Daddy?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.