Politic

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a venit la Alexandria pentru a susține candidații liberali

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a venit, joi, la Alexandria, pentru a susține candidații liberali la alegerile locale de duminică, 27 septembrie. Însoțit de liberalii din județ, eurodeputatul PNL a pornit într-un marș prin centrul Alexandriei, unde a discutat cu oamenii, cărora le-a explicat de ce candidații PNL merită votul de încredere la alegerile de duminică.

„Un europarlamentar de succes și de renume al PNL, un om care se ocupă în mod special de atragerea de fonduri europene, un om care cunoaște bine tot ce înseamnă Uniunea Europeană și bani europeni”, după cum spune președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, eurodeputatul PNL, Siegfried Mureșan a vorbit, la Alexandria, despre importanța ce trebuie acordată proiectelor prin care se dorește accesarea de fonduri europene, astfel încât acestea să fie aprobate, iar banii să ajungă și în județul Teleorman.

Siegfried Mureșan a vorbit și despre colaborarea care trebuie să existe între autoritățile centrale și cele județene, pentru ca fondurile europene să ajungă în județ, pe proiecte ce vizează exact acele direcții în care este nevoie.

„Am ținut neapărat să vin pe finalul campaniei electorale în județul Teleorman, deoarece se concretizează pentru prima dată șansa ca PNL să câștige alegerile, atât la nivelul județului Teleorman, cât și în municipiul reședință de județ Alexandria. (…) România va avea în următorii ani, mai multe fonduri europene la dispoziție decât am avut oricând de la aderarea noastră în Uniunea Europeană – 80 de miliarde de euro pentru următorii șapte ani, iar ca să-și facă oamenii o impresie, de la aderarea României la Uniunea Europeană, am absorbit 59,6 miliarde de euro. O sumă mare, 59,6 miliarde în 13 ani, dar acum avem 80 de miliarde pentru următorii șapte ani de azi și vreau să fie clar un lucru – acești bani vor ajunge exact acolo unde vor exista primari și președinți de consilii județene competenți, harnici, pentru a putea absorbi aceste fonduri. Și mă uit la un clasament al județelor care au abosrbit fonduri europene în ultimii ani și, din păcate, județul Teleorman este pe ultimul loc – doar 27 de milioane de lei, mai puțin de 6 milioane de euro pentru Teleorman în ultimii ani, de 100 de ori mai puține fonduri europene decât municipiul Oradea de unul singur. Nu de două ori, nu de trei ori, nu de zece ori, ci de o sută de ori mai puțin decât municipiul Oradea, condus de primarul liberal Ilie Bolojan. (…) Vreau să mai spun că atragerea de fonduri europene este un sport de echipă – președintele României a obținut cele 80 de miliarde de euro pentru țară, acum, noi, în Parlamentul Europnean, ne batem pentru ca banii să fie alocați în direcțiile în care România are nevoie și în condiții în care avantajează România. După aceea, Guvernul deschide programele pentru fonduri europene, fără întârziere, pentru că toate întârzierile din trecut sunt recuperate de Guvernul Orban, care va deschide toate liniile de finanțare, iar Cristian Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, știe foarte bine și este în cea mai bună poziție pentru a ajuta județul Teleorman ca mare parte din acești bani să vină aici. Dar, pentru ca banii să ajungă, este nevoie să fie ceruți, este nevoie să fie făcute proiecte care să respecte regulile europene, de bună calitate”, a spus eurodeputatul Siegfried Mureșan joi, la Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.