Politic

Eugen Pîrvulescu şi Mara Calista au cerut bani pentru primăriile conduse de primari PNL. Amendamentele liberalilor au fost respinse

Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu şi deputatul PNL Mara Calista au depus unele amendamente la alegea bugetului pe anul 2017, prin care au solicitat sume de bani pentru continuarea unor proiecte în unele localităţi teleormănene conduse de primari liberali, printre care Buzescu, Viişoara, Drăgăneşti de Vede şi Dracea.

Astfel, liberalii au cerut 4.739,633 mii lei pentru lucrările ce au ca obiectiv „Sistemul de alimentare cu apă şi canalizare în comuna Drăgăneşti de Vede, judeţul Teleorman” şi şi-au motivat amendamentul prin necesitatea „sistemului de alimentare cu apă şi canalizare pentru desfăşurarea în condiţii decente a activităţilor zilnice”. De asemenea, cei doi aleşi au solicitat suma de 1.830,000 mii lei pentru lucrările ce au ca obiectiv „Finalizarea, punerea în funcţiune şi forarea de puţuri pentru alimentarea cu apă în comuna Dracea”, suma de 1.460,000 mii lei pentru lucrările ce au ca obiectiv „Realizare branşamente populaţie şi extindere reţea de apă în comuna Viişoara”, precum şi suma de 528,390 mii lei pentru lucrările ce au ca obiectiv „Modernizare drumuri interes local în comuna Buzescu, amendamentul fiind motivat prin faptul că „drumurile de interes local sunt neasfaltate, din pământ, şi când sunt precipitaţii, chiar şi nesemnificative cantitativ, acestea devin impracticabile”.

Toate cele patru amendamente depuse de cei doi parlamentari liberali au fost respinse, în motivaţia respingerii arătându-se că „sursa de finanţare menţionată nu poate fi avută în vedere, deoarece sumele propuse prin proiectul de buget pentru toţi ordonatorii principali de credite au fost dimensionate în raport cu sarcinile ce îi revin acestei instituţii pe anul 2017” şi, totodată, „la sursa de finanţare nu se precizează poziţiile bugetare propuse a se diminua, ceea ce contravine prevederilor art. 17, alin. (31) din Legea privind finanţele publice nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora „modificarea creditelor bugetare şi/sau de angajament, ca urmare a amendamentelor […], se face numai prin redistribuiri de sume”. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.