Politic

Eugen Pîrvulescu s-a erijat în vocea opoziţiei din Consiliul Judeţean. Episodul 1: Întreb ca să mă aflu în treabă

DSCF101329 de consilieri judeţeni din efectivul de 33 s-au reunit marţi, 26 iulie, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, pe ordinea de zi fiind trecute 19 proiecte de hotărâre. La finalul şedinţei, trăgând o linie, concluzia pare una destul de simplă: toate iniţiativele de pe ordinea de zi au primit voturile necesare pentru a fi adoptate, însă circul ieftin pare că a fost la el acasă.

Pentru cei obişnuiţi cu şedinţele din vechea legislatură, cea de marţi, 26 iulie, a semănat mai degrabă cu un şir lung de tentative ale liderului opoziţiei liberale, Eugen Pîrvulescu, de a-l taxa pe Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean, astfel că liberalul a bifat intervenţii la majoritatea proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi.

Despre cât de necesare sau la obiect au fost intervenţiile consilierului judeţean PNL, reacţiile din sală, atât cele din rândul social-democraţilor, cât şi cele ale colegilor săi de partid sunt grăitoare. Exemplu concret în acest sens stă reacţia liberalului Mihai Ştefan la una dintre intervenţiile liderului PNL, când Eugen Pîrvulescu a părut depăşit de modul în care s-a desfăşurat votul secret pentru numirea Otiliei Stoica în exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de director la Căminul pentru Persoanele Vârstnice Cervenia, iar completarea buletinului de vot cu „DA” sau „NU” s-a dovedit a fi un demers destul de greoi pentru liberal.

„Se pune DA în dreptul lui DA şi NU în dreptul lui NU, este foarte simplu”, i-a spus Mihai Ştefan colegului său de partid.

Tot la categoria „Întreb ca să mă aflu în treabă” poate fi încadrată şi intervenţia la proiectul de hotărâre privind înlocuirea Alinei Caţan cu Florin Vida în comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţean pe principalele domenii de activitate, când liderul PNL nu părea că a înţeles necesitatea demersului, în contextul în care, consiliera demisionară a ALDE fusese înlocuită de colegul acesteia de partid, sau cea la proiectul de hotărâre pentru modificarea unor hotărâri ale Consiliului Judeţean, printre care şi cea prin care se împuterniceşte vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Virgiliu Cocoşilă, să semneze toate documentele necesare implementării proiectului „Îmbunătăţirea managementului situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră (IMES)”. Cel mai probabil, după Eugen Pîrvulescu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean au funcţii pur onorifice, iar Adrian Gâdea este cel care trebuie să-şi pună semnătura pe toate documentele, lucru ce se poate deduce din întrebarea pe care liberalul i-a adresat-o preşedintelui Consiliului Judeţean în timpul intervenţiei: „Dar dumneavoastră nu aveţi drept de semnătură. De ce nu le semnaţi dumneavoastră?”.

Desigur, putem considera că liderul opoziţiei liberale din Consiliul Judeţean are circumstanţe atenuante pentru intervenţiile sale, în mare parte, inutile din cadrul şedinţei, în contextul în care este la primul mandat în forul legislativ de la nivel de judeţ. Sperăm, aşadar, că preşedintele PNL Teleorman îşi va însuşi repede atribuţiile de bază ce-i revin în calitatea sa de consilier judeţean, iar intervenţiile sale din şedinţele viitoare vor fi unele utile şi la obiect. (Violeta Mocanu)

9 Comments

 1. Madalina Toma

  Parvulescu ,este semianalfabet.Cum a ajuns presedinte PNL?Are lucrari de constructii din partea Psd,Pnl.La fiecare om cu putere de decizie le-a construit vile,de exemplu;Boboc Valentin,Dragusin Victor,Emil Marcusanu,Marian Fiscuci si nu in ultimul rand,Marin Almajan.

 2. Saracu’, se crede in birerica la el la adventisti 😀

 3. Celee mai sinistre caricaturi si-au dat mana in PNL Teleorman, din pacate…

 4. sobolanii rosii

  iar l-ati pus in poza pe Alisandu Iliescu ot Rosiori? poate ca sa-l faceti de ras pe ipochimen ca scursura a societatii, acest cocalar libidinos cu interese de familie pe bani publici. continuati si veti avea voturi CANCI.

 5. observator

  Gogule,ai o mare calitate,aceea de a fi prost si a recunoaste acest lucru,altii nici nu stiu ca sunt,dar cu astea este mai usor de lucrat!

 6. Episodul II
  Un articol inutil, sa scrie si ziarista ceva…..

 7. Alo,treziti va ! Nu suntem la sedintele psd ului conduse de penal, cand toata lumea il linge acolo unde trebuie.Prosti ,destepti,au fost alesi de noi ,prosti,destepti, cum om fi.Ce mare destept e Misu,pana cand deschide gura. Cum am spus mai sus,prosti,destepti si ei si noi.

 8. Ce va mirați la un absolvent de liceu agricol ! Asta e seful pnl tr !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.