Politic

Eugen Pîrvulescu, președinte PNL Teleorman: “Alianța cu PSD la Teleorman este una toxică; nu regret că am fost împotriva ei încă de la început”

Recentul vot din cadrul Consiliului local al municipiului Roșiori de Vede, în urma căruia, printr-o alianță neașteptată a consilierilor USR cu cei de la PSD, a fost ales viceprimarul, în persoana Cristianei Piper-Savu, susținută de PSD și în mod special de primarul Valerică Cîrciumaru, a provocat nemulțumiri în rândurile liberalilor, președintele acestora, senatorul Eugen Pîrvulescu fiind chiar vehement pe această temă.

– Domnule președinte, vă așteptați la această “mutare” din partea social-democraților și a celor din USR la Roșiori de Vede?

– Dacă ar fi să ținem cont de principii, de onoare, de doctrină, nimeni nu credea posibil să se întâmple așa ceva, inclusiv conducerile centrale ale celor două partide din coaliție, PSD și PNL. Însă, eu fiind realist, cunoscând dedesubturile de la Teleorman, dintre PSD și USR, am transmis și la București că avem de-a face cu oameni falși, că mă aștept la așa ceva și că nu am încredere în ei. Se pare că am avut dreptate și s-a demosntrat acum. Sunt falși, trădători și nu poți avea încredere în ei. Tot ceea ce fac aceste pesonaje îmi arată că, la Teleorman, alianța cu PSD nu funcționează, ba mai mult, este una toxică. Nu regret că am fost, încă de la început, împotriva constituirii acestei alianțe. Nu poți pune bazele unei construcții politice, fie ea și de conjunctură, cu acest gen de oameni duplicitari și aici mă refer și la președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, și la primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin, și la primarul de la Roșiori de Vede, Valerică Cârciumaru. Cum să ai încredere și să încerci să fundamentezi orice proiect, dacă, peste noapte, calcă în picioare orice înțelegere și acționează în funcție de interese știute doar de ei, personale sau de afaceri, fără să țină cont de oameni.

Revenind la situația de la Roșiori, îi consider la fel de trădători și pe pesediști, și pe useriști. Nici nu trebuie să intru în detalii pentru că este grăitor comportamentul acestora. Doar dacă ne uităm la cât de vocal era liderul consilierilor USR, Constantin Fierăscu, și cu câtă “mânie proletară” împroșca și vocifera la adresa PSD-ului nu cu mult timp în urmă, iar acum și-au dat mâna și se comportă toți ca niște inocenți, și este suficient pentru a înțelege cât de mult se gândesc acești oameni la cei care le-au dat votul. Se pare că le-a găsit Cîrciumaru cheița fraților Fierăscu, liderii USR în Roșiori de Vede.

– În aceste condiții, cum vor decurge de acum încolo lucrurile în celelalte foruri ale administrației publice locale din Teleorman?

– Le transmit un singur lucru pesediștilor: să se ducă să negocieze cu cei de la USR. De acum înainte, pentru tot ce ține de județul Teleorman să meargă să negocieze cu cei de la USR. Principiul este valabil și pentru negocierile în privința funcțiilor de conducere din instituțiile deconcentrate de la nivelul județului. Cei de la PSD Teleorman și-au exprimat opțiunea, i-au ales pe useriști și acum au format, în urma unor negocieri subterane, evident, alianța politică USR-PSD la nivel de județ, așa că le doresc mult succes în noua alianță.

– Conducerea alianței de la nivel național are cunoștință de evoluția lucrurilor în Teleorman?

– Încă de acum câteva luni de zile, am informat conducerea PNL despre neseriozitatea și falsitatea PSD Teleorman și despre faptul că acționează doar pe bază de interese de grup și personale, la fel și despre modalitatea cum au încercat, prin toate metodele, să-și impună oameni, să câștige poziții, fără să țină cont de principii și de electorat. De altfel, pot să spun că foarte mulți colegi, președinți de filiale din țară, sunt la fel de nemulțumiți de comportamentul pesediștilor. Faptul este dezamăgitor, în condițiile în care noi suntem mânați de bune intenții, am intrat în această coaliție gândindu-ne la cetățean și luând în considerare situația delicată din țară. Se pare, însă, că nu avem cu cine să lucrăm. Pesediștii nu se vor schimba niciodată.

Însă, în ceea ce mă privește, o mai spun încă o dată: nu regret sub nicio formă că am fost împotriva constituirii acestei alianțe cu pesediștii. La nivelul județului Teleorman, nu voi ceda, și mă voi lupta ca noi, liberalii, să ne onorăm promisiunile și să demonstrăm că suntem alături de cetățeni. Ca și până acum, atât prin proiectele pe care le vom înainta în Consiliul Județean Teleorman, cât și prin inițiativele primarilor PNL din județ, vom continua să susținem dezvoltarea județului, prin proiectele depuse în cadrul PNRR, al Programului “Anghel Saligny”, ne vom zbate ca tot mai multe localități din Teleorman să aibă apă și canalizare, să fie racordate la rețeaua de gaze naturale.

Din toate aceste motive, nu voi fi de acord ca la următorul tur de scrutin, la alegerile din 2024, să mergem în alianță cu pesediștii. Ne-am păcăli pe noi și am păcăli, în primul rând, electoratul. Atunci când trebuie să te uiți tot timpul dacă cel pe care îl consideri aliat nu cumva încearcă să te înjunghie pe la spate, e dificil să mai proiectezi o imagine de încredere și e dificil să-i convingi pe oameni de bunele tale intenții.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.