Politic

Eugen Pîrvulescu: „PNL este dispus să facă orice alianță de dreapta; obiectivul este câștigarea Consiliului Județean”

Necesitatea organizării alegerilor anticipate pentru Parlament, dar și pregătirea campaniei pentru alegerile locale în aripa liberală din județ au fost subiectele dezbătute de senatorul PNL și președintele PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc, vineri, la sediul filialei județene.

„Mi-aș dori să explic de ce sunt necesare alegerile anticipate în România, și asta pentru că am observat zilele trecute că în mod clar PSD nu-și dorește acest lucru și, prin urmare, va boicota ziua de 24, când va fi dat votul de învestire Guvernului Orban și, ca atare, întârziind calendarul sau găsind fel și fel de motive denotă foarte clar faptul că PSD nu-și dorește anticipate. Ei nu-și doresc să meargă la români pentru un nou vot, nu-și doresc ca electoratul să-și exprime oprțiunea. La momentul acesta există în mod cert un blocaj legislativ în România, Parlamentul nu mai reprezintă voința populației, iar orice acțiune a Guvernului Orban este încurcată și, de fiecare dată, blocată de Parlamentul care este condus, încă, de PSD. De asemenea, noi credem încă în alegerile anticipate, credem că vor fi cu o săptămână sau cu maxim două săptămâni înainte de alegerile locale, nu trebuie să ne speriem de lucrul acesta pentru că este necesar să fie o configurație parlamentară așa cum își doresc cetățenii”, a explicat senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, referitor la necesitatea organizării alegerilor anticipate.

Pe de altă parte, în ceea ce privește precampania pentru alegerile locale din județ, senatorul PNL a explicat că în Alexandria, Videle și Zimnicea sunt pe ultima sută de metri sondajele interne ce vor da candidații partidului la primării. De asemenea, a precizat Eugen Pîrvulescu, deși la Turnu Măgurele a fost deja desemnat candidatul PNL, Claudiu Crăcea ține neapărat să fie făcut un sondaj prin care să fie testată popularitatea sa. Un sondaj de opinie va fi desfășurat și la Roșiorii de Vede, a mai precizat președintele PNL Teleorman.

„Suntem în plină pregătire a campaniei electorale. Se desfășoară sondaje de opinie săptămânal. În momentul acesta îi avem pe cei 25 de primari ai partidului care vor candida pe listele PNL și suntem pregătiți cu încă 36 de localități în care am încheiat sondajele de opinie”, a spus, vineri, Eugen Pîrvulescu.

Mai mult, Eugen Pîrvulescu a vorbit și despre deschiderea pe care o are, din calitatea sa de președinte al organizației PNL Teleorman, pentru negocieri cu celelalte partide de dreapta, în vederea formării unei alianțe care să reușească să debarce PSD de la conducerea Consiliului Județean.

„Suntem într-o fază de așezare a alianței pe partea dreaptă, este o realitate, eu am mai spus-o opiniei publice, sunt dispus ca președinte al PNL să fac orice alianță pe partea dreaptă, fie că e vorba de ALDE, fie că e vorba de USR, de PLUS sau de PMP, astfel încât să strângem cât mai multe voturi pe partea dreaptă iar cetățenii să aibă din luna iunie un președinte de Consiliu Județean de la PNL, pentru că obiectivul PNL este câștigarea Consiliului Județean”, a precizat Eugen Pîrvulescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.