Politic

Eugen Pîrvulescu: „Îl provoc pe Adrian Gâdea la o dezbatere publică”

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc luni, 7 septembrie, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu și, totodată, candidatul partidului la președinția Consiliului Județean, a vorbit atât despre cele mai recente măsuri adoptate de Guvernul Orban, precum și despre stadiul în care se află campania electorală la nivelul județului Teleorman.

„Trei milioane de măști de protecție au venit la Direcția de Sănătate Publică, măști care vor fi împărțile lunar, de acum încolo, către toate primăriile din Teleorman, în funcție de numărul solicitat de către primarii respectivi. Așadar, Ministerul Sănătății acordă câte un pachet de 30 de măști de protecție, ele au venit deja, sunt în Teleorman, a început distribuirea lor tuturor persoanelor care au un venit minim de 700 de lei. Ce trebuie să facem acum este ca fiecare primar să lase campania electorală și să împartă aceste măști, pentru că este necesar ca în perioada următoare să ajungă la cetățeni, mai ales că ne pregătim și de alegerile din 27 septembrie și, nu în ultimul rând, de începerea școlilor din data de 14 septembrie. Așadar, după multe lupte cu firmele de distribuție și cu licitațiile încurcate în sistemul din România – va trebui să umblăm și aici și să schimbăm metodologia și modalitatea de licitație, pentru că nu este în regulă ca o firmă să țină pe loc distribuirea acestor măști, într-un final s-a ajuns la distribuirea lor, așadar trei milioane, astăzi, în Teleorman. Vor mai veni încă două milioane în perioada următoare, am discutat cu domnul director de la DSP (n.r. Stelian Cristea), toți primarii trebuie să ridice aceste măști”, a explicat președintele PNL Teleorman despre pachetele de măști care ar fi trebuit să ajungă la persoanele cu venituri reduse din județ încă din luna iunie.

În ceea ce privește campania electorală pentru alegerile locale, senatorul Euegn Pîrvulescu a declarat că, în prezent, la nivelul județului Teleorman, Partidul Național Liberal este cu 4 procente mai bine cotat la intenția de vot decât Partidul Social Democrat – 44% PNL la 40% PSD, potrivit celor mai recente sondaje.

„Sunt foarte bucuros de cum decurge campania după cele 10 zile de campanie electorală, vreau să spun că nemulțumirea populației este foarte mare, foarte mare, s-a ajuns la un prag critic al nemulțumirilor din partea cetățenilor, pentru că au fost administrați 30 de ani de zile și ținuți în subdezvoltare. După vizita premierului de săptămâna trecută și după mesajele pe care le avem putem spune foarte clar că la momentul acesta suntem deasupra PSD cu 4-5 procente. La momentul acesta PNL va câștiga minim 58 de primării, putem detalia și pe zone, pentru că avem zone care erau tradiționale PSD acum deja se îngălbenesc, cum este zona Turnu Măgurele, o explozie de mesaje de nemulțumire din partea cetățenilor… Am fost personal, pentru că asta fac, zi de zi, merg în localitățile din județul Teleorman, așa cum am făcut campanie tot timpul, și am văzut nemulțumirea oamenilor și spun că trebuie să schimbăm fața județului Teleorman. Am văzut, de asemenea, nemulțumirea oamenilor față de primarii de la PSD (…) sunt primari care au 20 de ani în această funcție, iar comunele pe care le administrează arată ca un dezastru”, a declarat, luni, Eugen Pîrvulescu.

De asemenea, președintele PNL Teleorman i-a lansat candidatul PSD la șefia Consiliului Județea, Adrian Gâdea, o provocare: l-a invitat pe acesta la o dezbatere în cadrul căreia se va discuta orice subiect de interes pentru teleormăneni, dezbatere ce ar urma să aibă loc la Turnu Măgurele, la stația de pompare a apei de la Dunăre.

„Toată opinia publică din Teleorman trebuie să știe că sunt pregătit și că-l provoc pe Adrian Gâdea la o dezbatere publică, în ziua de miercuri, și ca să fiu foarte deschis față de cetățenii din Teleorman, putem discuta orice subiect la acea dezbatere, pentru că eu nu am nimic de ascuns, nu am condus niciodată Consiliul Județean, nu am condus niciodată Ministerul Dezvoltării. Așadar, domnule Gâdea, ca să ai timp să te pregătești, dacă te mai poți pregăti, miercuri, în jurul orelor 16.00, te provoc la o dezbatere, la Turnu Măgurele. Este orașul condus de PSD, este un oraș în care aveți rădăcini, vă trageți din acea zonă, așa că vă provoc în ziua de miercuri, în Turnu Măgurele, și vă dau și un loc de întâlnire –  stația de pompare de la Dunăre. De ce vă invit acolo? Pentru că oamenii vor vedea o investiție pusă pe hârtie acum 5 ani de zile, pe fonduri europene, iar dumneavoastră, ca ministru secretar de stat, n-ați călcat niciodată pe la acea investiție, iar astăzi este abandonată acea investiție ce ar fi trebuit să asigure apa pentru muncipiul Turnu Măgurele”, este invitația lansată de candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Teleorman contracandidatului său de la PSD.

Pe de altă parte, președintele PNL Teleorman a ținut să lămurească și informațiile apărute în spațiul public, conform cărora ar exista niște „blaturi” între PNL și alte formațiuni politice.

„Nu există niciun blat între mine și PSD, niciodată nu și-a permis cineva să facă vreo înțelegere între noi și PSD și, dacă eu nu mi-am permis lucrul acesta, nimeni din dreapta și din stânga mea, din conducerea partidului, nu va face așa ceva. (…) Sorin Scarlat este candidatul meu la Roșiori, candidatul ajutat de mine și favorizat de mine. Eu îmi iubesc partidul, îmi iubesc familia liberală, iubesc cetățenii județului Teleorman și nu pot să fac lucrul acesta, niciodată nu se va pune problema”, a explicat senatorul Eugen Pîrvulescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.