Politic

Eugen Pîrvulescu, despre bugetul județului Teleorman: “Nu vom vota un buget care bazează doar pe cheltuieli de funcționare, în detrimentul investițiilor”

Ședința de Consiliul Județean de astăzi se anunță a fi una tensionată având în vedere că unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi vizează aprobarea bugetului propriu al județului Teleorman pe anul 2023, și se pare că nici de această dată viziunea liberalilor nu coincide cu cea a social-democraților în ceea ce privește repartizarea banilor.

Ca de obicei, o poziție tranșantă în legătură cu acest subiect o are președintele liberalilor teleormăneni, senatorul Eugen Pîrvulescu, care a declarat că nu vor vota un buget care prioritizează cheltuielile de funcționare, în detrimentul investițiilor. “Nu vom vota un buget care se bazează doar pe cheltuieli de funcționare – salarii, deplasări, consumabile, prime – totul pentru cei 2500 de salariați din cadrul Consiliului Județean Teleorman și celelalte instituții subordonate. De exemplu, Spitalul Județean de Urgență Alexandria are 950 de salariați și, în ciuda acestui lucru, este o instituție cu servicii slabe, arhicunoscute de toți cetățenii județului, cu un management defectuos, “garantat” de pesediști. La fel, celebra, într-un sens negativ, Direcție Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, condusă, de altfel, tot de un pesedist, are nu mai puțin de 700 de salariați.

Nu suntem de acord cu această formă de buget care nu poate susține investiții, care să asigure dezvoltarea județului. În bugetul de anul trecut, am avut aprobate investiții importante, cum ar fi 5 centre ISU, un spital de oncologie, un drum județean, 4 azile, 15 platforme de gunoi, sprijin pentru elevii constând în 11.000 de ghiozdane… Ei bine, nimic dintre acestea nu au fost făcute pentru că aparatul de specialitate și președintele Consiliului Județean nu și-au făcut treaba, pentru că nu au viziune. Același lucru s-a întâmplat recent în cazul apelului de proiecte privind dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ prin PNRR. Și de această dată, cei din aparatul de specialitate al Consiliului Județean nu și-au asumat o astfel de muncă și au pasat problema către directorii de școli… Îi vom ajuta noi”, a spus Eugen Pîrvulescu.

Întrebat cum vor aborda consilierii județeni liberali această situație în cadrul ședinței de astăzi, acesta a declarat tranșant că, atâta timp cât bugetul nu va aloca  60% din cheltuieli către dezvoltare, liberalii nu îl vor vota: “Toate proiectele de investiții despre care am vorbit vor fi prevăzute încă o dată, iar dacă amendamentele noatre vor trece de vot, atunci bugetul va arăta, așa cum este normal, 60% – investiții și dezvoltare și 40% – cheltuieli de funcționare. În acest caz, vom vota bugetul”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.