Politic

Eugen Pîrvulescu: “Alegeri locale în două tururi, un obiectiv care încă mai poate fi atins”

pirvulescuUnul din punctele fierbinţi în cadrul disputelor politice ale momentului este cel referitor la alegerile locale. Marea “bătălie” se duce între PSD, care susţine menţinerea sistemului de alegere a reprezentanţilor din administraţiile locale într-un singur tur, respectiv PNL, care insistă pe schimbarea legii şi, deci, revenirea la alegeri în două tururi.

Referitor la subiect, co-preşedintele PNL, Eugen Pîrvulescu, consideră că “PNL nu trebuie şi nu va renunţa la obiectivul său. Este extrem de important pentru noi să luptăm pentru ca principiul reprezentativităţii, al legitimităţii celor aleşi şi, de ce nu, al democraţiei, să nu fie călcat în picioare. Acum, după ce s-a primit şi răspunsul din partea Guvernului la plângerea prealabilă a PNL, pot fi continuate fără probleme demersurile referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor legate de alegerea primarilor într-un tur de scrutin”.

Declaraţia co-preşedintelui PNL Teleorman vine după ce, în cadrul unei conferinţe de presă, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că partidul pe care îl conduce a depus miercuri, 9 martie, acţiunea în instanţa de contencios-administrativ prin care contestă Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale care prevede un singur tur de scrutin. Potrivit co-preşedintelui PNL, demersul dreptei nu este tardiv, cât timp este făcut înainte de data de 5 iunie.

4 Comments

  1. Oare adevaratii liberali de ce il lasa pe Pirvulescu in fruntea acestui partid cat atata timp este omul lui Ungureanu iar in 2012 lupta impotriva liberalilor?

  2. La Rosiori de cate tururi ai nevoie tovarasu’ Partzulescu sa iti dai seama ca Fierascu pierde primaria? Ca Sandu Iliescu, Lucica Alexe, Marius Stanculescu, Manolache & comp si-au negociat cu Duica pastrarea functiilor de aruncarea in lupta a vesnicului perdant Fierascu? Sau ai si tu un os de ros din faultarea liberalismului in Rosiori?

  3. In cazul cand vor fi 2 tururi PNL nu va avea mai mult de 2 -3 primarii.
    Domnule Pirvulescu ….ciocu mic asa cum va invatat fratele Sani Calota.

  4. Mai bine v-ati concentra pe rezolvarea ptoblemelor din justitie, domnule adventist!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.