Politic

Eugen Pîrvulescu a fost reales președinte al PNL Teleorman/ Costel Barbu și Maria Stoian sunt noii prim-vicepreședinți ai organizației județene

530 de delegați convocaţi s-au adunat joi, 8 iulie, la Sala Polivalentă din Alexandria, pentru a alege conducerea organizaţiei judeţene a PNL Teleorman pentru următorii patru ani.

Au participat la alegerile din organizația județeană a liberalilor teleormăneni lideri marcanți din conducerea centrală, respectiv președintele Camerei Deputaților- președintele PNL  Ludovic Orban, vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, președintele Consiliului Județean Prahova Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Ilfov Hubert Thruma, președintele PNL Dâmbovița  Virgil Guran, eurodeputatul Rareș Bogdan, deputatul PNL Vrancea Ionel Dancă, deputatul PNL București Violeta Alexandru, eurodeputatul Cristian Bușoi, senatorul PNL Călărași Ciprian Pandea, dar și deputatul PNL Bistrița Năsăud Robert Sighiartău.

“Începem, astăzi, un capitol nou în viața partidului nostru. Am învățat multe, ne-am bucurat de fiecare reușită în lupta noastră contra abuzurilor, a celor care voiau să ne îngenuncheze. Mă cunoașteți, împreună am construit tot ce avem astăzi și vă asigur că voi rămâne același coleg și partener fidel crezului nostru, alături de care ați parcurs toți acești ani. Nu m-am schimbat și nu o voi face niciodată. Rămân același om de echipă care a contribuit cu tot sufletul la construierea unui partid puternic la Teleorman. Suntem pe locul 1 la Teleorman și pe locul 3 la nivel national în rândul organizațiilor PNL, datorită vouă, primarilor, consilierilor și simpatizanților PNL și datorită președintelui Ludovic Orban care a fost tot timpul în spatele nostru. (…) Rămân partenerul loial al primarilor liberali din județul nostru, al viceprimarilor, al consilierlor locali și județeni și al simpatizanților, care prin unitate vor face posibilă ascensiunea partidului nostru. Ați fost mereu lângă noi și știți că împreună cu Eugen Pîrvulescu am străbătut un drum lung și plin de încercări, dar cu sprijinul președintelui Ludovic Orban am învins și am obținut un scor foarte bun la alegerile locale și parlamentare. (…) Pentru binele filialei noastre, am decis să îl susțin pe Eugen Pîrvulescu pentru funcția de președinte al organizației, pentru ca în anul 2024 împreună să câștigăm șefia Consiliului Județean. Am ales să fac în continuare echipă cu el și să nu candidez împotriva lui. (…) Organizația județeanp PNL Teleorman a decis, în urmă cu ceva timp, susținerea domnului președinte Ludovic Orban și nu cred că cineva din această sală își va permite să întoarcă acea decizie”, a spus deputatul Costel Barbu, la Conferința Județeană a PNL Teleorman.

Pentru funcția de președinte al filialei PNL Teleorman s-au înscris în cursă Eugen Pîrvulescu, președintele în funcție, și Florică Mara, prim-vicepreședinte în funcție, în timp ce pentru cele două posturi de prim-vicepreședinte al partidului au candidat Costel Barbu, Florică Mara și Maria Stoian.

La finalul procesului electoral, când s-a tras linie şi s-au numărat voturile, s-a constatat că Eugen Pîrvulescu a câştigat preşedinţia partidului pentru următorii patru ani, fiind votat de 467 dintre cei 530 de liberali prezenţi, în timp ce Florică Mara a obținut 23 de voturi din partea delegaţilor PNL.

“Vreau să mulțumesc familiei liberale și astăzi mă înclin încă o dată în fața dumneavoastră pentru că m-ați ales acum patru ani de zile, vin în fața voastră, a colegilor liberali, să vă mai cer un mandat. (…) Mi-am dat seama în toți acești ani că voi m-ați tolerat, chiar dacă am fost un președinte mai incomod câteodată, și nu atât de docil cum erau învățați, probabil, înaintașii noștri. Sunt un președinte puțin mai atipic, vin dintr-o zonă în care îmi place să ridic la rang de cinste pe cei care muncesc și, încă o dată, vreau să aplaudăm toți consilierii locali, consilierii județeni și toți primarii PNL. Dragii mei, menirea noastră ca oameni este de a ne angaja politic, atunci când ești primar, viceprimar, consilier local sau județean, deputat, senator, președinte de filială, menirea noastră este de a reprezenta comunitățile locale, atunci când mergem în fața oamenilor și obținem voturi, minim patru ani de zile avem datoria să ne ținem de cuvânt, să fim onești, să fim corecți, să respectăm oamenii, pentru că dacă am obținut ceva în 2020 trebuie să menținem aceeași linie liberală, pentru că oamenii au crezut în noi. În obiectivul meu rămâne foarte clar că de-acum încolo, de la președinte în jos, până la fiecare membru de partid, să respectăm cetățeanul, pe cel care ne-a adus aici, cel care ne-a votat, iar atunci când spunem ceva să ne ținem de cuvânt (…) Mă voi bate pentru ca județul să obțină fonduri de la Guvernul României, de la Uniunea Europeană, de la orice instituție care poate ajuta cu fonduri județul. Nu știu cum vor face guvernanții, nu știu cum vor face cei din conducerea națională, dar județul Teleorman, stimați colegi, transmiteți mai departe că este singurul județ din România în care nicio comună nu are un metru de gaz. Iar eu vă promit că aducem gazul în Teleorman. Vă promit că mă voi bate pentru toate investițiile pe care primarii liberali le au pe hârtie, pentru că județul Teleorman a fost lăsat la o parte ani de zile”, a spus senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman adăugând că, în calitatea de lider al organizației județene, va duce toate negocierile necesare pentru binele județului și al teleormănenilor.

Pentru cele două funcții de prim-vicepreședinte au fost aleși deputații Costel Barbu și Maria Stoian, în timp ce opt primari ai partidului au fost aleși în funcțiile de vicepreședinți, respectiv Tiberiu Neamu de la Viișoara, Vică Tăbărana de la  Moșteni, Ginel Pană de la Furculești, Valentin Trăistaru de la Buzescu, Dan Băcanu de la Lisa, Gabriel Haită de la Călinești, Ciprian Ciuperceanu de la Drăgănești Vlașca și Anghel Alexandru de la Scrioaștea. De asemenea, deputatul PNL Calotă Florică Ică este vicepreședinte de drept al PNL Teleorman, potrivit statutului partidului.

În ceea ce privește Biroul Politic Județean, delegații prezenți la Conferința Județeană au decis ca din forul de decizie al partidului să facă parte: Polexia Barbu, Cătălin Burcescu, Ilie Calotă, Cristian Chisac, Cocu Bogdan, Mihail Cojocaru, Bogdan Dumitrescu, Haralambie Epure, Raluca Fedeleș, Cornel Gogan, Valeriu Purcea, Ionuț Sima, Sergiu Stoenescu, Lucian Stoicea și Florin Titirișcă.

În funcția de trezorier al PNL Teleorman a fost ales Bogdan Udea, în timp ce pentru  Comisia de Onoare și Arbitraj a fost ales Daniel Grosu. Pentru Comisia Județeană de Revizie și Cenzori a fost ales Mihai Mohora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.