Economie

Eugen Coman, director APIA: “Județul Teleorman ocupă locul al III-lea la nivel național la suprafața agricolă de plată”

“Teleorman este pe locul al III-lea la nivel național la suprafața agricolă de plată, cu 432.000 ha. Pe primul loc se află Timiș cu 510.000 ha, iar pe locul al II-lea este Constanța cu 490.000 ha”, a declarat Eugen Coman, directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Teleorman.

“Perseverență, seriozitate și rapiditate; acestea sunt motivele pentru care ne aflăm în topul național. În cazul în care este rectificat bugetul, în prima zi în care putem începe activitatea, facem plățile complet”, susține Eugen Coman.

În cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021, directorul executiv APIA Teleorman susține că fermierii încă pot face modificări la cerere “fără aplicarea de penalizări”, care se depun “la centrele locale/județene APIA până la data de 31 mai 2021 inclusiv, conform prevederilor art. 15 din Regulamentul (UE) nr. 809/2014”. După data menționată, fermierii încă pot depune cereri, însă vor fi “cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă modificarea cererii unice de plată ar fi fost depusă până la data de 31 mai 2021”, potrivit sursei citate.

Conform directorului executiv, “în perioada de depunere a cererilor cu penalități (între 18.05.2021 și 11.06.2021) au fost depuse 210 cereri pentru o suprafață de 191.17 ha”.

Eugen Coman explică întregul proces: “după depunerea dosarelor, APIA începe o serie de activități, prin controale pe teren, care sunt clasice și teledetecție. De asemenea, fermierul are dreptul să conteste rezultatele controlului de teledetecție. Mai apoi, începe perioada de administrație”.

Pentru cei interesați, mai multe informații detaliate pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-urile: www.apia.org.ro, www.madr.ro și www.pndr.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.