Politic

Este posibil ca Mârzan să părăsească PRM

marzanIoan DUMITRESCU

Partid neparlamentar în ultimul mandat, Partidul România Mare, condus de tribunul Corneliu Vadim Tudor, îşi trage ultimile suflări la nivel central, la nivel naţional şi local; în Teleorman, ultimul “mohican” peremist pare a fi fost Niculae Mârzan, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a Partidului România Mare, care se uită cu disperare ba în stânga, ba în dreapta, pe eşichierul politic, gândind că omul politic din dânsul trebuie să se aciuieze undeva, într-un partid, sau într-o gaşcă politică în care să activeze ca politician, fiindcă asta ştie, ceea ce mulţi dintre politicieni nici nu au auzit, nici nu au habar.

Aflat la răscruce de vânturi, un pic debusolat, dar de data aceasta cu opţiuni politice de dreapta, Niculae Mârzan înclină să tragă spre democrat-liberali, formaţiune politică aflată în degringoladă, în cădere liberă şi mai ales necontrolată, mai ales după ultima Convenţie Naţională a PDL-ului.           Niculae Mârzan, om destoinic, cândva securist, trăieşte astăzi cu picioarele pe pământ, dar cu capul în nori, atâta timp cât îşi imaginează că în PDL va avea un viitor politic; Partidul Democrat Liberal, aparent partid fără viitor, este astăzi, după congres, o formaţiune politică  al cărei destin de neinvidiat ar fi de ocolit, nu de atras. Capcana în care pare a fi atras Niculae Mârzan, altfel politician de luptă din oricare partid ar face parte, sau pe unde s-a perindat, alături de actualul preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene a PDL, Teodor Niţulescu, pare a fi o nadă pasionantă. Captiv al intereselor politice, Niculae Mârzan relevă destinul politicianului provincial, care, în sinceritatea sa, preferă sinceritatea în locul clasamentelor elementare, al analizei acurate a valului politic, al eventualei psihanalize a jocurilor politice de moment.

Trecut prin mai multe partide politice, trecut prin ciur şi dârmon, trecut prin mai multe ciururi de separare a neghinei de seminţe, Niculae Mârzan este astăzi exponentul politicianului care pare încă a fi capabil de greşeală, care ar fi în stare să comită încă o eroare politică, chiar în propriul deserviciu.

Sfătuit ba de unul, ba de altul să-şi îndrepte paşii nesiguri spre o formaţiune politică de viitor, Mârzan este încă exponentul omului politic încăpăţânat, dar dornic de a face politică, cumulând atât orgoliul personal cu nevoia de a sluji oamenii prin politică, cât interesul eventual revanşard cu cel creştin, al celui care întoarce şi celălalt obraz.

Păcălit rând pe rând ba de Teodor Niţulescu, ba de alt magnat teleormănean, cu toate că pare a fi greu de păcălit, Niculae Mârzan este exponentul inocenţei şi al abilităţilor, al destoiniciei, dar şi al neputinţei acţiunilor prompte, la locul potrivit, în clipa potrivită. Cu toate acestea, nimic nu îl califică să părăsească PRM-ul pentru PDL. Dar mai ştii?

Plecarea posibilă a preşedintelui Organizaţiei PRM Teleorman, Niculae Mârzan, din partidul tribunului Vadim Tudor, altfel previzibilă, nu poate fi catalogată nici ca dezertare, fiindcă dânsul este un militar, nici ca trădare, ci doar ca schimbarea opţiunii politice a unui politician.

3 Comments

 1. Ion Popescu

  Aoleooo,ce o sa na mai facem noi acuma? Cand membrii de partid isi pusesera mari sperante in frepturistul asta el doreste sa paraseasca corabia! ce dezamagire,mai ales pentru liderul de la organizatia din Alexandria!

 2. “Niculae Mârzan, om destoinic”, ce umor are I Dumitrescu, trage cu disperare spre un oscior cu ceva carne pe el. Sa nu uitam cum il balacarea pe nitulescu pe la toate televiziunile, acum merge la pupat mana sau, poate, altceva. Asa cum au facut, sa ne aducem aminte, Suica si Cracea, plecati din PC din incompatibilitate cu acelasi JR de Stejaru, acum servi si servili aflati sub aceeasi conducere nitulesciana. Panarama la panarama trage.

 3. Sangele apa nu se face.
  Ce pretentii sa ai de la un securist.
  Afacerile cu Nitulescu nu se pot uita.
  Cat rau ai facut Nicule in viata!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.