Economie

Erori grave la construcția blocurilor ANL din Alexandria / Lucrările au fost sistate

Tinerii alexăndreni care așteptau nerăbdători să se mute, în anul 2022, în noile locuințe ANL se pare că vor mai avea de așteptat. Cât, nu se știe. Întârzierea este cauzată de unele probleme de ordin tehnic. Mai exact, investiția, în valoare de 149 miliarde lei, pentru construcția celor două blocuri ANL din Alexandria, a fost parțial stopată.

La unul din blocurile respective, constructorul din Dolj – SC Full Core Serv SRL – nu a respectat proiectul tehnic de execuție. Din greșeală sau din incompetență, pereții construcției nu au unghiuri de 90 de grade, iar stâlpii nu sunt axați conform planului de zidărie, fiind diferențe și de 30 cm pe axa X-Y. În consecință, suprafața desfășurată nu este aceeași cu suprafața din proiect, ci cu circa 10 mp mai mică.

Un reprezentant ANL ne-a confirmat aceste informații, declarând, în același timp, că lucrările au fost sistate până când, în urma unei expertize tehnice, se va hotărî ce trebuie făcut astfel încât problema să fie remediată. Același reprezentant ANL a afirmat că “cineva trebuie să răspundă pentru aceste nereguli”.

De menționat că ordinul de începere a lucrărilor la această investiție a fost dat în luna iunie a anului 2020, termenul de execuție fiind de 24 de luni, însă, în aceste condiții e greu de crezut că în cele câteva luni care au mai rămas până în iunie 2022 este vreo șansă să fie tăiată vreo panglică la blocurile respective.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.