Politic

Epopeea liberală continuă: Niţulescu şi-a depus candidatura pentru şefia PNL – Şedinţă de partid cu înjurături, acuzaţii şi reproşuri

Liberalii din judeţ s-au reunit în şedinţa BPJ marţi, 22 martie, la întâlnire luând parte şi reprezentanţi ai PNL care nu sunt membri ai structurii de conducere, dar care sunt implicaţi într-un fel sau altul în alegerile interne ce vor avea loc în mai puţin de o lună, în urma cărora se va pune capăt interimatului şi organizaţia din judeţ va avea, în sfârşit, un preşedinte ales. Şi, deşi discuţiile în contradictoriu care au degenerat de multe ori în adevărate scandaluri în care a curs cu reproşuri şi acuzaţii nu mai sunt chiar o noutate, faptul că în ghiveciul liberal s-au amestecat şi Teodor Niţulescu şi Florică Mara a făcut ca şedinţa de partid să semene mai degrabă cu un spectacol de circ decât cu o întâlnire în care se iau decizii.

Primul motiv de scandal a fost, aşa cum era de aşteptat, depunerea candidaturii lui Teodor Niţulescu pentru şefia organizaţiei. Faptul că fostul şef al PDL a decis să intre în cursa internă pentru preşedinţia PNL Teleorman a iscat numeroase discuţii în partid. Astfel, în timp ce unii, puţini, e drept, îl văd ca pe un lider politic autentic, sunt mulţi liberali care văd în Teodor Niţulescu un rău de care PNL nu are nevoie. Mai există şi o a treia opinie în partid, respectiv faptul că o candidatură a lui Teodor Niţulescu nu este altceva decât o strategie prin care Claudiu Crăcea să fie scos din joc, iar Eugen Pîrvulescu să câştige alegerile interne la scor, ceea ce l-ar putea ajuta să obţină o funcţie în conducerea centrală a partidului după Convenţia de pe 17 iunie.

Un alt motiv de nemulţumire a fost, susţin surse din partid, modalitatea de desemnare a numărului de delegaţi ce vor da noul preşedinte în cadrul Conferinţei Judeţene de pe 20 aprilie. Astfel, în timp ce Eugen Pîrvulescu a propus ca numărul de delegaţi ai fiecărei organizaţii să fie dat de rezultatele din alegeri (locale şi parlamentare), contracandidaţii săi au explicat cum nu se poate trece peste numărul de membri ai organizaţiei, întrucât s-ar ajunge la o situaţie în care organizaţia PNL Alexandria, spre exemplu, să aibă mai puţini delegaţi decât organizaţia PNL Moşteni sau decât PNL Plosca. Cum în şedinţa BPJ nu s-a ajuns la nicio concluzie de natură să mulţumească toate taberele, se aşteaptă ca o decizie de la centru să lămurească lucrurile şi în acest sens.

De asemenea, şi componenţa comisiei interne de organizare a alegerilor din partid a fost subiect de dispută, în condiţiile în care, iniţial, nici Adrian Savu şi nici Claudiu Crăcea nu au avut reprezentanţi. Şi, deşi ulterior s-a luat decizia ca cei doi să-şi desemneze câte un reprezentant, faptul că aceştia nu au drept de decizie în comisie, ci sunt simpli observatori, i-a nemulţumit pe Adrian Savu şi pe Claudiu Crăcea.

De comentat în şedinţa BPJ au avut, se pare, şi Florin Titirişcă, unul dintre candidaţii la preşedinţia organizaţiei PNL Alexandria, dar şi Claudiu Crăcea, unul dintre candidaţii la preşedinţia organizaţiei judeţene a liberalilor, amândoi fiind cunoscuţi drept susţinători ai lui Teodor Niţulescu şi a candidaturii acestuia la şefia PNL Teleoman.(Violeta Mocanu)

4 Comments

  1. Observator

    Vai mama voastra,sunteti varza,varza,varza!Chiar nu gasiti un personaj cinstit fara bube in cap,chiar un necunoscut care va avea mai mult succes decat cei care ii prezentati!Poate spune vreunul din acestea ce ii mai mana in aceasta lupta decat interesele pur personale? Cunoscandu-i pe toti nici unul nu se poate califica, daca juriul o va face corect,adica si el sa nu fie implicat in interese personale! Dragi PNL-isti daca nu ve-ti schimba strategia nu aveti nicio sansa sa va mai faceti auziti!

  2. Si se mira cum de au luat 18% in Teleorman..Cei mai rai oameni s-au adunat in PNL…Cum sa mai votezi asa ceva?

  3. Numai jeguri de oameni.

  4. Salam Regheton

    Eu as merge pe mana lui Mos Iliescu, cel mai bou dintre toti!!!!Batranul curvar si sphagar va face iaro figurina faina!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.