Social

Epidemia de gripă și viroze va mai dura două săptămâni, spune ministrul Sănătății

Veste bună pentru români: ministrul Sănătății a declarat recent faptul că epidemia de gripă și viroze va mai dura doar două săptămâni. La baza acestei declarații se află rata îmbolnăvirilor, care este într-o reală și considerabilă scădere, ministrul precizând faptul că bolnavii de gripă au fost mai puțini cu 25% în ultima săptămână, practic înregistrându-se 100.000 de noi cazuri, cu 40.000 mai puține față de săptămâna precedentă. Rafila a declarat și faptul că își dorește ca odată cu această scădere a numărului de gripe și viroze să se reducă și numărul cazurilor grave și a deceselor cauzate de acestea.

De asemenea, ministrul a oferit asigurarea că nu există probleme în ceea ce privește stocul de medicamente folosite în tratarea virozelor respiratorii, chiar dacă consumul acestora a crescut, dar și că nu există în momentul de față semne că ar mai exista probleme legate de aprovizionarea cu medicamente.

Conform datelor Institutulul Național de Sănătate Publică, în prima săptămână a acestui an s-au înregistrat doar 3 cazuri de gripă la nivelul județului Teleorman, dintr-un total de 102.884, câte au fost înregistrate la nivel național.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.