Sport

Emoţii la debut. Remiză neconvingătoare pentru FCM Alexandria

fcm 2Destul de multă lume a fost prezentă la primul joc în Liga a 3-a pentru FCM Alexandria după trei ani de zile; redebutul alexăndrenilor în noul sezon era aşteptat cu interes şi de echipă, de cei care au pregătit sezonul în ultimele două luni, însă primul adversar, FC Aninoasa, a fost o echipă care a cam stricat bucuria redebutului alexăndrenilor.

Meciul de sâmbăta trecută a fost unul anost, cel puţin în privinţa jocului gazdelor, care, deşi au vrut, nici n-au putut, nici n-au ştiut cum să desfacă jocul oaspeţilor. Antrenorul Romică Ciobanu a ieşit la marginea terenului din primul minut, însă nici indicaţiile sale nu i-au inspirat mai mult pe localnici, care au lăsat senzaţia unei echipe fără nerv pe teren. În condiţiile în care mulţi din jucătorii FCM-ului s-au prezentat destul de emoţionaţi, iar alţii nici au fost nevoiţi să completeze lipsa de combativitate a unora, este de înţeles să fie multă lume supărată după primul joc al sezonului. Într-o frază, jocul de sâmbăta trecută n-a fost unul deloc convingător pentru FCM, care a lăsat impresia unei echipe puţin dezorientată, care n-a ştiut cum să depăşească defensiva bine organizată a oaspeţilor (până la urmă FC Aninoasa este singura echipă care în 2016 a câştigat o dată şi a scos o remiză cu FCM!), s-a văzut lipsa de omogenitate a lotului, dar din punct de vedere defensiv, echipa alexăndreană stă destul de bine, cu mici excepţii fiind greu de depăşit.

Fiind început de sezon ne oprim aici cu comentariile despre primul joc, însă vom face o prezentare a evoluţiei jucătorilor FCM-ului prin prisma notelor acordate de noi (vom căuta, de-a lungul sezonului să notăm jucătorii la fiecare joc, pentru a putea face ulterior o analiză aproximativă a fiecăruia.

 

– FCM Alexandria – FC Aninoasa 0-0. Pentru FCM Alexandria au jucat: F. Olteanu 7, E. Sârbu 5,5, A. Ştefănescu 6, R. Paraschivoiu 6, O. Gheorghe 4,5, G. Precup 6,5, T. Abdulfatai 6 (69, M. David 5), A. Cincă 5 (46, M. Popescu 5), C. Căpăţână 5, I. Jenaru 4,5 (46, L. Brânceanu 5,5), A. Barbălată 4,5 (61, C. Constantinescu 5); antrenor Romulus Ciobanu. Pentru FC Aninoasa au jucat: Bărboiu, G. Coman, I. Constantin, I. Ştefan, A. Ştefan, C. Dinu, M. Penescu (I. Măican), I. Calofir, D. Cernea (A. Neacşu), A. Călinescu (A. Leotescu), A. Neguţ; antrenor Cristi Bălaşa.

Au arbitrat Bogdan Neculcea – Ilfov (6,5), D. Pătraşcu (6,5), P. Barbu (7) – ambii Dolj.

 

“Am avut o posesie net favorabilă nouă, dar sterilă, fără ocazii de poartă. Am întâlnit o echipă care eram sigur că face antijoc, însă ocaziile de poartă au aparţinut adversarului, prin aceste contraatacuri, prin mingii greşite de noi şi recuperate de ei, în jumătatea proprie, jucate în adâncime şi duse la finalizare. Sunt nemulţumit că nu am reuşit să avem ocazii de poartă, nu am reuşit să spargem blocul defensiv al echipei din Aninoasa, dar în primul rând sunt nemulţumit că echipa a arătat altceva în pregătire, iar acum lucrurile au stat altfel. Vina este la noi, cu toate că am pregătit jocul exact cum s-a întâmplat, am anticipat un joc grupat, foarte dens în zona careului al adversarului şi ne va fi greu să pătrundem, dar ce am pregătit la antrenament nu s-a pus în aplicare, adică n-am creat superioritate pe banzile laterale, n-am jucat cu mingii în adâncime pentru jucătorii care pleacă din linia a doua, aceste lucruri trebuie să le punem la punct. Ţinând cont că nu au fost ocazii de poartă, pot spune că sunt mulţumit de rezultat” – Romulus Ciobanun antrenor FCM Alexandria.

 

“Sunt puţin nemulţumit, pentru că, la numărul de ocazii avute, meritam să câştigăm, mai ales că am jucat pe terenul unei echipe cu pretenţii, o echipă care este cotată în primele din serie. Dar şi noi avem obiectivele noastre, însă faptul că am jucat la Alexandria, acum, după fluierul de final, ne mulţumeţte şi un punct! Eu spun că a fost un joc peste nivelul Ligii a 3-a, am avut o atmosferă în tribună foarte frumoasă, felicitări gazdelor pentru ceea ce fac aici şi vreau să mai spun că parcursul este foarte lung, nici pe noi nu încântă punctul obţinut, nici pentru Alexandria nu este o dezamăgirea prea mare acest egal” – Cristian Bălaşa, antrenor FC Aninoasa.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.