Eveniment

Eminescu, aniversat la Biblioteca Judeţeană

Marţi, 15 ianuarie, începând cu ora 9.00, Biblioteca Judeţeană “Marin Preda” organizează o serie de activităţi pentru a marca împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Programul manifestărilor ce vor fi găzduite în Sala de lectură a instituţiei va cuprinde: “Mihai Eminescu mai aproape de noi” – program de poezii şi cântece susţinut de preşcolari de la Grădiniţa Purani, sub îndrumarea prof. Mariana Pencea şi Lavinia Bulumac; “S-a născut un Luceafăr” – poezii, cântece, note biografice, audiţii, pregătite de elevii clasei a IV-a B Step by step de la Şcoala gimnazială “Al. Colfescu” Alexandria, îndrumaţi de prof. Maria Armangic şi Clarisa Tălpeanu; “Dor de Eminescu” – recital din opera poetului în limbile română şi franceză susţinut de elevii claselor a VI-a şi a VII-a de la Şcoala gimnazială nr. 6 Alexandria, pregătiţi de prof. Adriana Han. Cu acest prilej, vor fi organizate şi patru expoziţii, respectiv expoziţia de grafică intitulată “Eminescu în cărţi poştale” realizată de graficianul, pictorul şi ilustratorul alexăndrean Mihai Cătrună din colecţia Teodor Nicolae Săceanu, expoziţia de desene realizate de preşcolarii de la Grădiniţa Purani, expoziţia de citate din creaţia eminesciană culese de elevii Şcolii gimnaziale nr. 6 şi expoziţia de desene şi colaje inspirate din versurile lui Eminescu realizate de elevii clasei a IV-a B Step by Step de la Şcoala gimnazială “Al. Colfescu”.

Ziua de 15 ianuarie a fost declarată în anul 2010 Ziua Culturii Naţionale pentru recunoaşterea contribuţiei lui Eminescu la creşterea valorii culturii române. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.