Eveniment

Emilia Paraschivescu, noul prefect de Teleorman: „Singura politică pe care o voi face și o voi susține va fi cea în slujba și în sprijinul cetățeanului”

Emilia Paraschivescu, noul prefect de Teleorman, a fost instalată în funcție, joi, în prezența directorului general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, Teodor Gheorghe. Au luat parte la ceremonia de depunere a jurământului de către noul reprezentant al Guvernului în Teleorman deputatul PNL Costel Barbu, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, subprefectul Nicoleta Voicu, vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Florescu, deputatul Maria Stoian, fostul prefect al județului Liviu Dumitrașcu, dar și mai mulți consilieri județeni și primari liberali. De asemenea, au fost prezenți în sală șefii instituțiilor din subordinea Ministerului de Interne, respectiv Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Jandarmi, precum și șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale și directorul Direcției de Sănătate Publică.

Directorul general al DGRIP a dat citire hotărârilor de Guvern privind eliberarea din funcție a fostului prefect, Liviu Dumitrașcu, precum și privind numirea în funcție a noului prefect, Emilia Paraschivescu, după care noul prefect de Teleorman a rostit jurământul. Odată instalată în funcție, Emilia Paraschivescu a ținut să mulțumească Guvernului României pentru numirea sa în cea mai înaltă funcție de demnitate publică din Teleorman.

„Vă mulțumesc pentru încrederea cu care m-ați învestit și vreau să vă asigur că îmi voi desfășura întreaga activitate cu demnitate bună-credință, eficiență, transparență și eficacitate. Această funcție mă onorează și mă responsabilizează în același timp, fiind conștiență de importanța și responsabilitatea ei. Reprezintă o provocare în cariera mea și sunt comvinsă că experiența mea de peste 20 de ani în administrația centrală și locală va fi un factor esențial de echilibru și stabilitate în județul nostru. Îmi doresc ca Instituția Prefectului să aibă un rol mai accentuat în ceea ce privește sprijinirea proiectelor de dezvoltare ale comunităților locale și a investițiilor private, în mod special a celor finanțate prin fonduri europene, în limita atribuțiilor legale”, a spus noul prefect de Teleorman, precizând că, printre obiectivele sale se regăsesc atât îmbunătățirea calității actului administrativ, cât și dezvoltarea unei relații corecte cu instituțiile publice deconcentrate ale județului. (…) Vreau să vă asigur că singura politică pe care o voi face și o voi susține va fi cea în slujba și în sprijinul cetățeanului. Voi fi un partener de dialog cu toate structurile și organizațiile societății civile (…) Vreau să vă spun că am venit să muncesc, să muncesc mult. Și rog pe toată lumea care vrea să muncească să vină alături de mine, iar cine nu vrea să muncească să meargă acolo unde consideră că îi este locul”, a spus Emilia Paraschivescu, noul prefect de Teleorman, în primul discurs rostit din noua calitate.

La finalul ceremoniei, noul prefect de Teleorman și-a făcut o scurtă prezentare pentru ca teleormănenii să afle câteva lucruri despre Emilia Paraschivescu chiar de la ea. Este născută la Zimnicea, în anul 1963, și a ocupat de-a lungul timpului funcții importante în administrația locală și centrală. Spune că la Videle a dus-o repartiția de la finalizarea studiilor, că nu a avut legătură cu vreun partid politic, însă nu exclude ca, pe viitor, să facă parte dintr-o formațiune politică, acum că legea permite acest lucru, dar ține să precizeze că important este să facă treabă din funcția pe care a fost numită, și nu apartenența politică.

One Comment

 1. Când Vasilica de la Videle a patentat sloganul „Orice om ii este frica”, ea deja umbla de zor cu labele în borcanul cu zacuscă.
  Doamna prefect a ieșit prost din aventura învestirii, deși are și ceva părți bune.
  “Sfatul medicului la radio Erevan.
  Un ascultător ne întreabă daca e adevărat că, după accidentul nuclear de la Cernobîl, oamenilor care au ajutat la construirea sarcofagului de beton le-au căzut dinţii?
  Noi răspundem că da, dar nu tuturor, ci numai acelora care nu şi-au ţinut gura…”
  Doamna prefect, are vorbele la domnia sa, da, numai vorbe!
  Bine că multinaționalele nu i-au înfundat căsuța poștala cu propuneri de job-uri de top. 😀😀😀😀

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.