Politic

Eliberarea din funcție a prefectului județului, procedură legată de modificarea statutului reprezentanților Guvernului în teritoriu

UPDATE: A fost publicată în Monitorul Oficial și decizia de încetare a exercitării cu caracter temporar a funcției de subprefect al județului Teleorman de către Nicoleta Marilena Voicu.

Prefecții și/sau subprefecții din 37 de județe au fost eliberați, miercuri, din funcții, deciziile semnate de premierul Florin Cîțu fiind publicate în Monitorul Oficial. Demersul este unul determinat, conform unor surse oficiale, de noile prevederi legale privind statutul prefecților și subprefecților, care devin funcții de demnitate publică, conform ordonanței de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările şi completările ulterioare. Prefecţii şi subprefecţii și-au păstrat calitatea de înalt funcţionari publici, pentru o perioadă de 30 zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei adoptate de Executiv, urmând ca, după această perioadă, statutul lor să se conformeze noilor reglementări.

Despre decizia de eliberare din funcție, Emilia Paraschivescu, prefectul județului Teleorman, a declarat că este vorba despre o procedură determinată de expirarea celor 30 de zile în care prefecții și subprefecții și-au păstrat calitatea de înalți funcționari publici, ulterior, odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi legale, prefecții și subprefecții vor deveni funcționari publici, urmând ca numai funcția de Secretar General al Prefecturii să rămână înalt funcționar public.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.