Eveniment

Elevul înjunghiat la Olteni se pregăteşte de externare

După ce a trecut pe lângă moarte ca prin urechile acului, elevul de 18 ani de la liceul din Olteni se pregăteşte să părăsească secţia de chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Alexandria. La începutul săptămânii, acesta s-a luat la harţă într-o pauză, şi a fost înjunghiat de un coleg mai mic, în spate, fiindu-i provocat un enfizem pulmonar, care l-a dus direct pe masa de operaţie a Spitalului de Urgenţă, unde, în urma intervenţiei, i s-a eliminat lichidul acumulat în plămâni şi trimis la Terapie Intensivă. Ieri, 5 octombrie, directorul medical al Spitalului, dr. Ioana Zahiu, ne-a declarat că acesta se află pe secţia de chirurgie şi nu numai că starea sa este bună şi nu se mai află sub nici un pericol, în câteva zile, probabil luni, va fi externat şi va putea merge acasă, însă cu siguranţă nu va uita că în urma unui joc de copii, în urma unei şicane şi unei altercaţii ce probabil nu prevestea nimic, a fost la un pas să-şi piardă viaţa.

În ceea ce priveşte agresorul, acesta se află internat la Spitalul de Psihiatrie Poroschia, potrivit directorului spitalului, Dragoş Calotă, la solicitarea procurorului de caz, Traian Nedelcuţă. Agresorul este sub tratament şi supus în intervalul următor unei expertize psihiatrice în vederea stabilirii sau nu a discernământului în momentul săvârşirii faptei. Abia după ce expertiza medico-legală va fi finalizată, agresorul va fi judecat, iar în funcţie de rezultatul psihiatric, acesta va fi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor şi va fi încarcerat, în caz că se va stabili că a comis fapta cu discernământ, sau va fi supus unui tratament psihiatric şi internat în Spiatlul de Psihiatrie în caz de lipsă de discernământ.

Trebuie precizat că agresorul nu este la prima internare în cadrul unui spital de boli psihice, după cum declara directorul Spitalului de la Poroschia, fiind cunoscut cu afecţiuni psihice, în vara acestui an acesta a mai beneficiat de tratament psihiatric în cadrul spitalului, unde timp de o săptămână a fost internat. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.