Social

Elevii teleormăneni își pot etala aptitudinile artistice în cadrul concursului național “Olimpiada de Benzi Desenate”

Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman se alătură și celei de-a IV-a ediții a concursului național “Olimpiada de Benzi Desenate”, la care pot participa copii de toate vârstele din județ (clasa I – XII-a). Acest concurs se desfășoară în perioada 1 februarie – 25 aprilie 2023 și este inițiat de către Mihai Ionuț Grăjdeanu – autor și profesor de benzi desenate. Concursul are ca și temă “Jocurile olimpice în antichitate”, fiind un subiect inedit, ce va oferi elevilor de toate vârstele posibilitatea de a se regăsi în poveștile de benzi desenate realizate de ei.

Concursul este destinat exclusiv școlarilor și elevilor, începând din clasa I și până la cei de clasa a XII-a. Fiecare participant va trebui să țină cont de următoarele aspecte: lucrarea trebuie să fie realizată de un singur elev care-și asumă originalitatea subiectului, a poveștii în benzi desenate. Orice idee copiată va fi eliminată din concurs.

Înscrierea se va realiza doar prin intermediul Bibliotecii Județene “Marin Preda” Teleorman, coordonator proiect – Badea Livia, fiecare participant având dreptul de a prezenta o singură planșă. Evaluarea lucrării se va face în cadrul unui juriu format din specialiști (membrii COSR, autori de benzi desenate, jurnaliști sportivi, scriitori) care vor avea în vedere originalitatea lucrărilor și acuratețea stilului.

Se vor acorda premii pentru fiecare grupă de participare: un loc I, un loc II, un loc III, trei mențiuni pentru fiecare grupă de participare și diplome de participare pentru toți participanții, iar cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee sau alte instituții de cultură din țară, data și locul galei se va anunța la o dată ulterioară.

Evenimentul va avea loc în parteneriat cu următoarele instituții: Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov – Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret, Asociația Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Asociația Bibliotecilor din România (ABR), Muzeul Sportului, Muzeul Municipiului București.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.