Social

Elevii teleormăneni iau vacanță în a treia săptămână a lunii februarie

Elevii vor primi o vacanță în plus în acest an școlar, spre deosebire de anii anteriori. Este vorba de o vacanță de iarnă în luna februarie. Durata acesteia va fi de o săptămână, iar inspectoratele județene o vor acorda în mod diferențiat, în funcție de județ. Potrivit structurii anului școlar 2022-2023, aceasta este a treia vacanță și va fi în perioada 3 – 26 februarie 2023, în funcție de decizia fiecărui inspectorat școlar.

Cele mai multe dintre inspectoratele județene au decis acordarea vacanței în perioada 20-24 februarie 2023. Primele județe care vor intra în vacanță în săptămâna 6-10 februarie sunt Ilfov și Suceava. Județul Teleorman se va încadra în săptămâna 13-17 februarie, alături de alte 9 județe, pe când ultima săptămână va fi alocată vacanței școlare în alte 30 de județe.

Următoarea vacanță a elevilor va fi cea din perioada sărbătorilor Pascale, ce se va derula pe perioada vineri, 7 aprilie și până marți, 18 aprilie. A cincea și ultima vacanță, cea de vară, va începe pe 16 iunie și se va încheia la data de 3 septembrie.

Excepție fac elevii claselor a VIII–a, deoarece pentru aceștia, acest an școlar se va încheia mai devreme, pe 9 iunie, din cauza faptului că vor susține examenul de Evaluare Națională. O a doua excepție este și cazul elevilor din anii terminali de liceu, care vor susține examenul de Bacalaureat și, de asemenea, vor încheia cursurile mai devreme, pe data de 2 iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.