Social

Elevii şi dascălii teleormăneni sărbătoresc Ziua Educaţiei la şcoală

elevi liceuMonica DUMITRESCU

Unităţile de învăţământ preuniversitar şi inspectoratele şcolare vor sărbători, în data de 5 octombrie 2015, Ziua Internaţională a Educaţiei, prin manifestări specifice, organizate în timpul programului de lucru, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei. Doar în Bucureşti Ziua Internaţională a Educaţiei este zi liberă, conform Contractului Colectiv de Muncă la nivelul grupului de unităţi al ISMB în care este prevăzut faptul că 5 octombrie este zi nelucrătoare.

În Teleorman, dascălii şi elevii vor merge luni, 5 octombrie, la şcoală şi în cele mai multe unităţi de învăţământ se vor desfăşura atât cursuri, cât şi activităţi educative. Conform unei planificări stabilite la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, tipurile de activităţi propuse pentru a marca această zi sunt variate şi includ: dezbateri, mese rotunde, activităţi demonstrative, ateliere de lucru, întreceri sportive, activităţi de creaţie plastică, expoziţie de desene, colaje, concursuri de eseuri, desene pe asfalt, vizionare de filme, scenete, prezentări în format Power Point. La activităţi vor participa elevi, cadre didactice, părinţi, precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii/instituţii locale şi judeţene cu rol educaţional.

Ziua Educaţiei este sărbătorită în data de 5 octombrie în peste 200 de ţări. Această zi a fost sărbătorită În 1994, UNESCO a inaugurat prima Zi Mondială a Educatorilor, pentru a marca semnarea, în 1966, a recomandării făcute de UNESCO şi Organizaţia Internaţională a Muncii privind condiţiile de muncă ale personalului didactic.

One Comment

  1. Te rog sa acorzi 5 minute, este vorba de o fetita de numai 6 ani care pana in prezent a facut 5 operatii pe inima. Are nevoie de ajutor !!! https://onouasansalaviata.wordpress.com/2015/09/30/o-noua-sansa-la-viata-pt-mihaela-florina/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.