Social

Elevii se pregătesc din nou de vacanţă

Monica DUMITRESCU

Elevii şi preşcolarii din învăţământul preuniversitar se pregătesc din nou de vacanţă, doar câteva zile despărţindu-i de aceasta. Potrivit structurii anului şcolar 2016-2017, semestrul I se încheie pe 3 februarie 2017. În perioada 4-12 februarie este programată vacanţa intersemestrială. Cursurile semestrului al doilea vor începe pe 13 februarie şi se vor încheia pe 16 iunie. Cel de-al doilea semestru va fi întrerupt de o singură vacanţă, în perioada 19-30 aprilie.

Anul acesta, programul naţional “Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Astfel, în funcţie de ciclurile de învăţământ şcolarizate, unităţile de învăţământ au putut opta în acest an şcolar, pentru unul dintre următoarele segmente: 21 noiembrie – 2 decembrie 2016, 27 februarie – 31 martie 2017 şi 15 mai – 9 iunie 2017 (învăţământul preşcolar şi primar), respectiv 17 octombrie – 2 decembrie 2016, 27 februarie – 31 martie 2017 şi 15 mai – 9 iunie 2017 (învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal).

Intervalul aferent programului “Şcoala altfel” nu coincide cu perioada în care se susţin tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, de regulă, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit calendarului olimpiadelor naţionale şcolare.

2 Comments

  1. Colonel Rusanescu

    Din cauza idiotilor de la Salini este mizerie si zgomot mai mereu intre blocuri, ala nu este liceu ci o adunatora de bagabonti si nebuni.

  2. La Racovita si saligny, aia tot intr-o vacanta o tin!ii vad din balcon, numai pe strada, numai cu tigara in gura, numai urlete si tipete, prefesori pe acolo mai exista???politia de ce ii lasa la strada???

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.