Eveniment

Elevii se întorc la școală, mâine, după vacanța de Paște. Cele două scenarii în care se desfășoară cursurile în județ

Preșcolarii și elevii care nu susțin examene naționale se întorc la cursuri, începând de mâine, după vacanța de Paște, iar în funcție de incidența cazurilor de COVID-19 din fiecare localitate, cursurile se vor desfășura după două scenarii, respectiv cel verde și cel galben. În schimb, elevii din ani terminali se vor întoarce la școală în 10 mai.

Conform ordinului comun al Minsterului Sănătății și Ministerului Educației, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, participă fizic la cursuri toți elevii. În schimb, în localitățile cu o rată mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, participă fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, întrunit în şedinţă extraordinară marți, 4 mai, a aprobat scenariile după care vor funcționa unitățile școlare de pe raza județului Teleorman, începând de miercuri, 5 mai, precum și cum anume se vor desfășura cursurile pentru fiecare instituție de învățământ în parte.

Astfel, rămân în vigoare Scenariul 1, care înseamnă participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și, Scenariul 2, care  înseamnă: participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Scenariile de funcționare a unitățiilor/instituțiilor de învățământ din județ se vor actualiza săptămânal, în fiecare zi de vineri sau ori de câte situația o impune, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.