Social

Elevii școlilor gimnaziale din mediul rural din Teleorman pot beneficia de burse în valoare de 5.000 lei

Elevii care, în anul școlar 2022-2023, sunt în clasele a VIII-a la o școală gimnazială din mediul rural din județele Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea, pot beneficia de una din cele 30 de burse, în valoare de 5.000 lei, acordate de Fundația Rădăcini Grup. Bursele vor fi acordate în funcție de nota obținută la Evaluarea Națională și alte câteva condiții, astfel: aplicanții eligibili vor trebui ca la Evaluarea Națională de la sfârșitul clasei a VIII-a să obțină o medie de cel puțin 8.00, iar media de admitere în liceu să fie peste 8.50 sau să obțină cea mai mare notă dintre elevii care au aplicat pentru bursă din județul lor, dar nu mai puțin de 8.00; comportament etic exemplar: nota 10 la purtare; puternice abilități academice: prezența la olimpiadele școlare, la diverse proiecte, concursuri școlare; interes în activitățile comunității: participare la acțiuni de voluntariat local; situația financiară limitată a familiei elevului aplicant. Venitul pe fiecare membru de familie să nu depășească 1500 lei/lună; candidatul/elevul să nu beneficieze de o altă bursă de la o altă fundație sau companie; pe perioada liceului candidatul/elevul bursier să nu se afle în întreținerea gratuită a statului, excepție făcând elevii aflați în centrele de plasament; transmiterea dosarului de aplicare complet, în format fizic, până la data de 7 iulie.

Fondul de burse noi alocat anului școlar 2023–2024 este de 30 de burse, fiecare pentru o perioadă de 4 ani, în cuantum de 5000 lei/an școlar respectiv 500 lei/lună. Nu se acorda bursă în lunile iulie și august.

Bursele de studiu ale Fundației “Rădăcini Grup” pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei 4 ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă.

Până la data de 31 mai 2023, aplicanții trebuie să trimită în format digital (scanare), cu ajutorul părinților sau profesorilor, următoarele documente de înscriere: formularului – APLICATIE ELEV (disponibil pe site-ul fundației https://radacini.ro/grup/fundatie), formular GDPR, un eseu olograf al elevului aplicant care să cuprindă informații despre elev și despre familia lui, motivația aplicării pentru o bursă Rădăcini, planuri de viitor, de realizare profesională; copie după foaia matricolă, clasele V – VIII; (pentru clasa a VIII-a se acceptă mediile obținute până la momentul aplicării). Adresa de e-mail pentru documentele scanate: fundatiaradacinigrup@radacini.ro.

Transmiterea dosarului de aplicare complet, în format fizic, poate fi făcută până la data de 7 iulie 2023, la adresa: Fundația ”Rădăcini Group”, Bulevardul Dimitrie Pompeiu nr. 2D, Clădirea Aviației Tower, biroul nr. 5, sector 2, București.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.