Social

Elevii Şcolii “Mihai Viteazul” au învăţat să citească… altfel

IMG_0794Carmen Dumitrescu

Învăţarea limbilor străine în şcoli constituie un element extrem de important în dezvoltarea ulterioară a elevilor, adaptarea la un alt limbaj constituind un important atu şi în viaţa de adult. Drept urmare, cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria acordă o importanţă extrem de mare învăţării corecte şi diferite a limbilor străine, solicitând în acest sens şi expertiză externă. Ca atare, aproape în fiecare an, reprezentanţii editurii Fisher International, care oferă publicului larg diferite lucrări marca National Geographic vin la Şcoala “Mihai Viteazul” pentru a-i învăţa pe cei mici importanţa limbii engleze şi modalităţi de însuşire corectă şi creativă a acesteia.

Anul acesta, potrivit directorului Şcolii “Mihai Viteazul”, Elena Tecşor, au fost incluse în intinerariul celor de la Fisher International, două clase din cadrul unităţii de învăţământ menţionate, în speţă o clasă a şasea şi una de a şaptea. Copiii din clasele respective au beneficiat, astfel, de îndrumarea unor specialişti în cunoaşterea limbii engleze, ei fiind învăţaţi cum să citească în limba engleză şi cum să utilizeze această limbă în sens creativ. Elevilor li s-a oferit şi posibilitatea să achiziţioneze cărţi, cu diverse niveluri de dificultate şi să se familiarizeze cu oferta editurii, de la care şcoala achiziţionează şi manualele de limba engleză. Cei mici au învăţat să urmărească firul logic al unui text literar, să se familiarizeze cu felul în care este construit un reportaj şi să explice logic cele citite, astfel încât la final să poată spune, fiecare dintre ei, că a acumulat informaţie suplimentară.

Remarcabil e faptul că toţi copiii care au participat la aceste cursuri de înţelegere a textelor erau extrem de pregătiţi, bine adaptaţi la limba engleză şi foarte capabili să utilizeze creativ cunoştinţele lor gramaticale în cadrul unor discuţii destul de elevate, ca şi ton general. Programul s-a derulat pe parcursul primei părţi a zilei de joi, 4 aprilie, şi, potrivit directorului Elena Tecşor, cei de la Fisher International intenţionează să mai vină la această şcoală pentru a discuta cu elevii şi pentru a le prezenta o ofertă de carte extrem de variată. Cornel Carabela, asistent distribuitor de carte străină a declarat că vor mai exista pe viitor şi alte vizite ale reprezentanţilor editurii la Teleorman, fiind vizată şi Şcoala “Ştefan cel Mare” din Alexandria şi unele şcoli din Roşiorii de Vede, unde există un interes crescut al copiilor pentru învăţarea limbii engleze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.