Social

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 3 Zimnicea primesc un suport alimentar zilnic

Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi continuă și în acest an, astfel că, începând cu 9 ianuarie 2023 până la finalizarea anului școlar 2022-2023, școlarii zimniceni de la Școala Gimnazială nr. 3 se numără printre beneficiari.

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, a solicitat acest tip de ajutor pentru toate unitățile școlare din oraș, dar a fost selectată doar Școala Gimnazială nr. 3. Contractului pentru furnizarea suportului alimentar a fost semnat, prețul plătit prestatorului fiind de 12.40 lei/porție, fără TVA, rezultând un total de 579.650,40 lei, la care se va adăuga TVA, conform prevederilor legale. În această unitate școlară, de acest program vor beneficia 477 copii, în 96 de zile de școală, numărul total de pachete ce vor trebui livrate fiind de 46.746. Pachetul alimentar va consta într-un sandviș și câte un fruct, acordate în fiecare zi, de luni până vineri, în funcție de planul săptămânal făcut de prestator.

Prestatorul are obligația de a se asigura zilnic de pregătirea, prepararea și livrarea pachetului alimentar elevilor și preșcolarilor care frecventează unitatea școlară. De asemenea, își asumă responsabilitatea ca hrana să fie preparată în cele mai bune condiții, dar și să se distribuie la ora stabilită. Alimentele vor fi adecvate vârstei copiilor și nu se vor distribui alimente nerecomandate, cum ar fi cele cu conținut crescut în grăsimi, zahăr, sare sau calorii. Nici alimentele neambalate sau neetichetate nu vor fi permise. Prepararea hranei se va realiza din produse agroalimentare superioare, însoțite obligatoriu de certificate de calitate.

La nivelul județului Teleorman, de acest program beneficiază un număr de nouă unități de învățământ, și anume: Școala Gimnazială nr. 1 Lunca, Școala Gimnazială nr. 3 Zimnicea, Școala Gimnazială Slobozia Mândra, Școala Gimnazială Talpa, Școala Profesională Saelele, Școala Gimnazială Învățător Marin Bunescu Suhaia, Școala Gimnazială nr. 1 Islaz, Școala Gimnazială Putineiu și Școala Gimnazială Uda Clocociov.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.