Eveniment

Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alexandria au spus „NU VIOLENȚEI DOMESTICE!”

77 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Alexandria au participat, miercuri, la o activitate de prevenire a violenței domestice, în cadrul căreia au dezbătut, împreună cu ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul I.P.J. Teleorman, aspecte legate de cercul violenței domestice, formele de manifestare, cauzele și consecințele ireparabile pe termen lung asupra membrilor unei familii.

Ofițerii de poliție le-au prezentat elevilor scopul campaniei naționale ”16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii”, care a debutat pe 20 noiembrie și se derulează până pe 10 decembrie.

De asemenea, elevii au primit informații cu privire la diferite aspecte legate de translatarea infracționalității asupra unui membru de familie în legislația română, respectiv în Codul Penal, precum și modalitățile de reacție în cazul în care sunt martorii unei violențe în mediul familial sau chiar victime ale violenței.

În cadrul activității, oamenii legii le-au prezentat elevilor participanți circuitul procedural al unei victime, documentele necesare pentru apărarea ei și mai ales modul în care se poate solicita un ordin de protecție provizoriu. Mai mult, s-a discutat despre importanța acestui demers și despre ce efecte produce acesta în societate, fiind, prezentate, totodată, instituțiile care intervin în susținerea victimei pe parcursul procesului de ieșire din relația violentă.

Elevii au fost învățați și cum să recunoască primele semne de abuz într-o relație de prietenie între parteneri, cum să recunoască timpuriu formele violenței în cuplu și ce metode să folosească pentru a ieși dintr-o relație toxică.  De asemenea, aceștia au înțeles și consecințele pe termen lung ale tolerării unor forme de abuz și agresiune în relațiile de cuplu și faptul că violența se învață și se transmite mai departe, ca adult.

Poliția Română desfășoară, în această perioadă, alături de organizații din țara  și agenții de aplicare a legii din Bulgaria și Ungaria, campaniei regională a O.S.C.E. de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/peste-6-900-de-teleormaneni-si-au-gasit-un-loc-de-munca-prin-ajofm-de-la-inceputul-anului/

Pe 25 noiembrie 2019 – Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, Unitatea pentru Probleme Strategice ale Poliției din cadrul Departamentului Amenințări Transnaționale al OSCE a lansat o campanie regională de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen în Bulgaria, Ungaria și România, ce se va derula pe parcursul a 16 zile de activism în acest domeniu.

Campania constituie ultima fază a proiectului Strategii și Practici Eficiente de Justiție Penală pentru Combaterea Violenței de Gen în Europa de Est, proiect implementat în ultimii doi ani în cele trei țări. Activitățile vizează atât polițiștii, cât și publicul, inclusiv victimele și făptuitorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.