Social

Elevii până în clasa a IV-a inclusiv pot primi tichete pentru achitarea cheltuielilor din programul “Școala după școală”

Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 6/2021 pentru modificarea și completarea unor acte normative și care vizează acordarea de tichete pentru educație pe suport electronic prin programul “Școala după școală” a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit actului normativ, elevii până în clasa a IV-a inclusiv pot opta să primească tichete pentru educaţie pe suport electronic în vederea achitării cheltuielilor din programul derulat în sistem public sau privat de tipul „Şcoala după şcoală”. Prin decizia consiliului de administrație, unitățile de învățământ își pot extinde activitățile cu elevii înainte sau după orele de curs, dacă dispun de infrastructură și de personal necesare pentru programe de genul “Școala după școală”.

Părinţii, reprezentanţii legali sau, după caz, persoana care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea unui copil, pe perioada absenţei părinţilor pot alege tichete pentru educaţie pe suport electronic în vederea achitării cheltuielilor din programul „Şcoala după şcoală” pentru elevii până în clasa a IV-a inclusiv.
Tichetele pentru educaţie pe suport electronic au o valoare nominală lunară care se raportează la indicatorul social de referinţă şi este de 0.8 ISR, exprimat în lei, pentru fiecare copil înscris în program.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.