Social

Elevii nemulţumiţi de nota primită la testele de evaluare din timpul anului pot face contestaţie

Monica DUMITRESCU

Potrivit noului Regulament de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, publicat miercuri, 14 ianuarie 2015, în Monitorul Oficial orice elev nemulţumit poate cere oricărui profesor să justifice nota pe care i-a acordat-o la lucrare. Contestaţia trebuie făcută în termen de cinci zile de la comunicarea notei.

Profesorul va răspunde la această contestaţie, iar dacă elevul nu este satisfăcut de argumentele primite, poate cere în scris directorului şcolii reevaluarea lucrării. Nu se poate solicita reevaluarea probelor orale sau practice. Pentru a soluţiona o cerere de reevaluare, directorul va desemna doi profesori de specialitate din şcoală, care nu predau la clasa din care face parte elevul contestatar.

Media notelor acordate separat de cei doi profesori este nota rezultată în urma reevaluării. Dacă diferenţa dintre nota iniţială şi cea acordată în urma reevaluării este mai mică de un punct, contestaţia este respinsă şi nota acordată iniţial rămâne neschimbată. Dacă însă diferenţa este de cel puţin un punct, contestaţia este acceptată, iar nota obţinută în urma contestaţiei rămâne definitivă.

Pentru clasele I-IV, calificativul va fi stabilit prin consens.

Până acum elevii puteau contesta doar o notă obţinută la un examen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.