Social

Elevii navetişti pot deconta cheltuielile de transport doar în baza abonamentelor lunare

Monica DUMITRESCU

Potrivit prevederilor din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman atrage atenţia că unităţile de învăţământ decontează doar abonamente lunare, nu bilete emise zilnic în contul unui abonament.

Decontarea integrală a abonamentelor emise de operatorii de transport rutier se aplică începând cu 23 noiembrie 2016, data publicării în Monitorul Oficial şi, implicit, a intrării în vigoare a noilor prevederi legislative.

În Hotărârea de Guvern nr. 863/15.11.2016 sunt prevăzute sumele/kilometru percepute în transportul rutier şcolar. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman precizează că abonamentele emise la un preţ care depăşeste tariful prevăzut de HG 863/2016 constituie contravenţie a operatorilor de transport.

Pentru aplicarea şi respectarea prevederilor HG 863/2016, inspectoratul şcolar judeţean va colabora cu Agenţia Teritorială a Autorităţii Rutiere Române, prefectură şi consiliul judeţean.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, până acum pentru naveta elevilor se deconta lunar suma de 150.000 lei. În Teleorman numărul elevilor navetişti este de aproximativ 1800.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.